fbpx
Сьогодні
21:53 16 Лип 2024

Єдина з країн ЄС: Угорщина не підписала спільну заяву із засудженням росії у Радбезі ООН

Фото: EPA/UPG

Угорщина стала єдиною країною Євросоюзу, яка не підписала спільну заяву пів сотні держав із засудженням рф у Раді Безпеки ООН.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на перелік підписантів, який оприлюднив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.

Зазначається, що у вівторок, 16 липня, росія скликала Радбез ООН на тему "Багатостороннє співробітництво в інтересах більш справедливого, демократичного та сталого світового порядку". Таким способом країна-агресорка намагається відвернути увагу міжнародної спільноти від кричущих порушень Москвою Статуту ООН та її зловживань у Раді Безпеки.

У спільній заяві п'яти десятків країн сказано, що тема дебатів є ще однією яскравою демонстрацією лицемірства росії на тлі її брутальної загарбницької війни проти України. Згадану заяву із країн ЄС не підписала лише Угорщина.

Повідомляється, що засідання веде очільник МЗС рф сергій лавров. Із членів Радбезу на засіданні на рівні міністра представлена лише Швейцарія. Із нечленів Радбезу, крім Угорщини, своїх міністрів делегували Іран, Лівія та Кувейт. Білорусь і Таїланд представлені на рівні заступників міністрів. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: