fbpx
Сьогодні
20:25 16 Лип 2024

Від завтра оновити дані можна лише в Резерві+ або ТЦК та СП. Але це не означає, що будуть автоматично розсилатися штрафи, – речник Міноборони

Фото: Міноборони

З 17 липня оновити військово-облікові дані громадяни зможуть в ТЦК і СП та застосунку "Резерв+". Ті, хто не оновив їх вчасно, можуть отримати штрафи, однак їх не розсилатимуть автоматично.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, цитує Рубрика.

«60 днів було відведено від 18 травня на оновлення своїх даних, зробити це можна було в ЦНАПах, ТЦК і СП та застосунку "Резерв+". Багато хто, вочевидь, відкладав на останній момент та розраховував на те, що ініціативи депутатів, які пропонували продовжити ці терміни, будуть підтримані. Але наразі ми маємо таку ситуацію, на жаль, під час такої спеки люди стоять дійсно в чергах. Міністерство оборони жодним чином не впливає на роботу ЦНАПів і на їхній графік роботи, але скупчення людей наразі є. І я нагадати хотів, що сьогодні до 23.59 можна оновити свої дані в застосунку Резерв+. І це займе кілька хвилин буквально. Тому таким чином можна уникнути адміністративної відповідальності за виконання норм закону. Від завтра оновлення можливо лише в Резерві+ або ТЦК та СП, але знову ж таки не означає це, що штрафи будуть виписуватись і розсилатись автоматично, там є певна процедура», – повідомив Лазуткін.

Він відзначив, що наразі немає інформації щодо можливого продовження термінів оновлення військово-облікових даних, які були передбачені в законі про мобілізацію.

Як повідомляла Рубрика, близько 4,5 млн громадян України оновили свої військово-облікові дані, з них 3 млн 200 тис сформували свої оновлення через "Резерв+" і завантажили електронні військові облікові документи.

Що відомо про мобільний застосунок "Резерв+"

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

"Резерв+" надає можливість оперативного оновити дані та доступ до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру щодо себе.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явився QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Окрім того, до мобільного застосунку "Резерв+" скоро будуть додані нові функції, зокрема, електронне скерування на проходження ВЛК, а також онлайн-рекрутинг.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: