fbpx
Сьогодні
18:00 16 Лип 2024

Україна отримала від Чехії перші 50 тисяч снарядів, частина цих боєприпасів вже знищує окупантів, – Шмигаль

Фото: Урядовий портал

Частина снарядів, які Україна почала одержувати у рамках ініціативи Чехії, вже знаходиться на лінії фронту.

Як повідомляє Рубрика, про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції зі своїм чеським колегою Петром Фіалою.

За словами Шмигаля, під час його візиту до Чехії важливим пунктом була і чеська ініціатива щодо постачання боєприпасів українським військовим. Він зауважив, що ініціатива вже діє і значно покращила позиції ЗСУ на фронті.

"Ця ініціатива вже діє – перші 50 тисяч снарядів вже в Україні. Частина з них вже на лінії фронту знищує російських окупантів. Маємо гарні перспективи і сподіваємось на спільні проекти з виробництва боєприпасів на майбутнє", – розповів Шмигаль.

Також за підсумками сьогоднішніх переговорів Україна та Чехія також підписали ще 5 угод та меморандумів.

На Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна ідентифікувала 500 000 снарядів калібру 155 мм та 300 000 снарядів калібру 122 мм, які можуть бути доставлені протягом кількох тижнів, якщо гроші будуть доступні.

Як повідомлялося, перша партія боєприпасів у рамках чеської ініціативи вже доставлена в Україну. Чехія на початку року заявляла, що знайшла 800 тис. боєприпасів, з яких 500 тис. – калібру 155 мм.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: