fbpx
Сьогодні
21:23 16 Лип 2024

Макрон із другого разу прийняв відставку прем'єра Атталя та всього уряду

Президент Франції Емманюель Макрон прийняв відставку прем'єр-міністра Габріеля Атталя та його уряду. Однак вони виконуватимуть свої обов'язки до формування нового уряду.

Про це пишуть Le Figaro та BMFTV із посиланням на пресреліз Єлисейського палацу, інформує Рубрика.

Так, Атталь разом із членами свого уряду забезпечуватиме «вирішення поточних справ», поки не призначать новий уряд

«Щоб цей період завершився якомога швидше, республіканські сили повинні працювати разом, щоб побудувати єдиний фронт навколо проєктів і дій, спрямованих на служіння французькому народу», — додали в Єлисейському палаці.

Як пише АР, наразі у Франції немає чітких термінів, коли Макрон призначить нового прем'єр-міністра. Після парламентських виборів уперше в історії країни після Другої світової війни Національна асамблея лишилася без панівного політичного блоку при владі.

Французьке видання BFMTV каже, що члени "Нового народного фронту" досягли "домовленості" щодо єдиної кандидатури на пост президента Національних зборів, але не сказали, хто це буде.

Ґабріель Атталь був призначений на посаду нового прем'єр-міністра країни в січні цього року. Це наймолодший глава уряду в історії та перший відкритий гей на цій посаді. Попередня прем'єрка Елізабет Борн напередодні пішла у відставку. Вона перебувала на посаді з травня 2022-го, а до того була міністеркою з питань праці. Вважалося, що заміною прем'єра Макрон хотів перезавантажити уряд перед виборами до Європарламенту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: