fbpx
Сьогодні
16:59 16 Лип 2024

Хакери ГУР та кіберволонтери атакували майже 100 веб-ресурсів рф

Українська розвідка разом із кіберволонтерами атакувала майже сотню російських веб-ресурсів. Кібератака була спрямована на знищення внутрішньої інформації компаній.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки в Telegram.

Як зазначають у відомстві, 15 липня 2024 року волонтерська хакерська спільнота спільно з кіберфахівцями ГУР МО України атакували близько 100 веб-ресурсів у просторі держави-агресора.

"Так, станом на 16 липня з переліку атакованих російських сайтів продовжують "лежати" 39″, – інформують у розвідці.

Кібератака була спрямована на знищення внутрішньої інформації компаній, які обслуговують причетних до ведення війни проти України клієнтів з державного сектору Росії.

Зокрема, ураження зазнали:

  • "MITgroup" – група компаній, яка займається розробкою корпоративних веб-сайтів.
  • "Пєрмскій завод промобладнання" – підприємство, що виготовляє та постачає підйомне обладнання для промислових обʼєктів.
  • "Обʼєднані кранові технології" – торгово-виробнича компанія з виготовлення та реалізації вантажопідйомного обладнання.
  • "РУМОС-ЛАДА" – дилер автомобілів LADA.

Внаслідок кібератаки зовнішній вигляд уражених веб-ресурсів агресора зазнав певних змін – тепер замість звичних московитам розділів на сайтах видно лише свинячу голову та код помилки "404".

Нагадаємо, що 26 червня Головне управління розвідки Міноборони здійснило масовану кібератаку на найбільших інтернет-провайдерів в тимчасово окупованому Криму. Окупаційна адміністрація попередила мешканців півострова про можливі перебої з доступом до інтернету найближчим часом.

Також раніше українські кіберфахівці, які, імовірно, можуть бути пов'язані зі Службою безпеки України, знищили ІТ-інфраструктуру «Москолектору» — установи, що відповідає за функціонування підземних водопровідних труб, кабелів зв'язку, силових кабелів та тепломереж столиці рф.

Окрім того, як раніше повідомляла Рубрика, кіберфахівці ГУР МО України реалізували чергову успішну спецоперацію проти держави-агресора росії ― у результаті DDoS-атаки вдалось отримати доступ до серверів міністерства оборони рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: