fbpx
Сьогодні
22:53 16 Лип 2024

Глава МЗС Угорщини зустрівся з лавровим: обговорили й ситуацію навколо України

Фото: Facebook/Петер Сіярто

Про це повідомляє пресслужба російського МЗС, пише Рубрика.

Зазначається, що міністри зустрілись на полях політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку.

"Дана висока оцінка рівня російсько-угорського політичного діалогу, обговорено хід реалізації домовленостей, досягнутих на зустрічі президента Російської Федерації В.В.Путіна та прем'єр-міністра Угорщини В.Орбана 5 липня у Москві", — йдеться у повідомленні.

лавров також наголосив, що двостороння взаємодія між рф та Угорщиною, попри "вкрай непросту міжнародну обстановку", продовжує "поступово розвиватися".

Лавров і очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто

Фото: Facebook/Петер Сіярто

Сійярто і лавров підтвердили "важливість здійснення великих спільних економічних проєктів, включно зі знаковими напрямами енергетичного співробітництва".

Серед іншого між сторонами відбувся й "обмін думками" щодо актуальних міжнародних проблем, зокрема "ситуації навколо України".

У своєму пості у Facebook Сіярто написав, що жодна країна не може бути відзначена за підтримку "відкритих дипломатичних каналів та мирних переговорів".

"Через мирну місію всі провоєнні політики знайшли Угорщину, але хоча б довелося розкритися. А ми продовжимо працювати заради миру і використовуватимемо систему інститутів ООН для того, для чого вона призначена: переговорів", — заявив глава угорської дипломатії.

Очільник МЗС рф лавров прибув до США, оскільки росія зараз головує у Раді безпеки ООН. 16 липня рф скликала у Радбезі зустріч на тему "Багатостороннє співробітництво в інтересах більш справедливого, демократичного та сталого світового порядку". Сійярто єдиний із міністрів країн-членів ЄС був присутнім на цій зустрічі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: