fbpx
Сьогодні
18:59 16 Лип 2024

До Міжнародної коаліції з повернення українських дітей долучилися вже 40 країн, – Лубінець

Telegram / Омбудсман Лубінець Дмитро

Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець поінформував, що наразі вже 40 держав приєдналися до Міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей.

Про це він сказав під час презентації спецдоповіді «Переопилені. Системна російська політика знищення української ідентичності дітей», передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Я хочу подякувати вам, шановні партнери, за всю ту допомогу, яку ми отримуємо від вас. Щодо міжнародних зусиль – станом на зараз 40 держав є учасниками міжнародної коаліції (щодо повернення українських дітей – ред.). Я сподіваюся, що ця кількість буде постійно зростати», – зазначив омбудсмен.

Він закликав міжнародних партнерів активно брати участь у засіданнях з реалізації української Формули миру, зокрема, і пункту 4, та долучитися до складу учасників і роботи у межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Лубінець закликав іноземних партнерів активізувати зусилля з отримання інформації щодо кількості та місць перебування українських дітей, які були депортовані до РФ або примусово переміщені у межах ТОТ України.

«Ми просимо вас і надалі підтримувати фінансово та організаційно програми, спрямовані на реабілітацію та реінтеграцію дітей як жертв міжнародних злочинів РФ. Ми хочемо вас попросити, щоб ви вимагали від РФ повернення в Україну всіх незаконно депортованих українських дітей. Шановні колеги, шановні дипломати – ми розуміємо, що разом ми можемо це зробити», – вважає Уповноважений із прав людини.

Вні нагадав, що раніше запрацював спецплан Президента України Володимира Зеленського «Bring Kids Back UA».

«У цей план включені різні органи, у тому числі і правоохоронні, а також окрема увага приділяється співпраці з громадянським суспільством. Як результат – разом нам вдалося повернути станом на сьогодні 758 українських дітей з території РФ, а також з ТОТ України», – поінформував Лубінець.

Омбудсмен акцентував увагу на тому, що Україна не може здійснювати повернення дітей і впровадження багатьох програм без допомоги міжнародних партнерів.

Нагадаємо,  представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих країною-агресоркою українських дітей.

До Міжнародної коаліції з повернення українських дітей долучилася Японія.

Також Сполучені Штати Америки офіційно стали державою-членом коаліції, яка виступає за безпечне повернення в Україну дітей, незаконно депортованих і переміщених російською федерацією в умовах війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: