Британська розвідка: росія готується закрити кордон восени в разі нової хвилі мобілізації

Уряд російської федерації розробляє систему запобігання виїзду з країни потенційних призовників у російську армію та мобілізованих.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Як зазначається у зведенні, 11 липня російська незалежна медіа-організація "Медуза" повідомила, що уряд росії впроваджує "систему обміну інформацією" між міністерством оборони та ФСБ для передачі докладної інформації про потенційних призовників до прикордонної служби ФСБ і не допустити їх втечі з країни.

Повідомляється, що система має бути повністю функціональною до осені 2024 року.

За даними британської розвідки, росія щорічно проводить два призови на військову службу, щорічно закликаючи понад 250 тисяч осіб для проходження одного року обов'язкової військової служби.

"Сотні тисяч жителів Росії залишили країну після оголошення часткової мобілізації в 2022 році, і вони були непропорційно сконцентровані серед молодих і високоосвічених людей, що вплинуло на ринок праці. Впровадження цієї системи, ймовірно, покликане запобігти повторенню цього в меншому масштабі під час щорічного призовного циклу та у разі подальшої хвилі мобілізації", – зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, росія набирає щомісяця до армії близько 30 тисяч нових солдатів, що дозволяє покривати втрати та продовжувати війну проти України, не вдаючись до непопулярної мобілізації.

За даними "Левада-центру", за минулий рік знизилася частка тих, хто чекає другої хвилі мобілізації. Вважають, що вона може бути оголошена протягом найближчих трьох місяців, 48% жителів Росії.

Додамо, що москва планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

А путін заявив, що до кінця року на війну проти України назбирає півмільйона росіяннаразі воюють 617 тисяч.

Раніше у британській розвідці повідомляли, що плани Москви створити вже цього року дві нові армії зіткнуться з нестачею нової техніки та проблемами з інфраструктурою. Проте солдатів буде достатньо.

Повідомляють, що вони будуть сформовані з 14 дивізій та 16 бригад. Точний тип, розташування та склад цих підрозділів не були зазначені, хоча найімовірніше поєднання механізованих, бронетанкових, артилерійських та логістичних підрозділів.

На даний час військове командування рф, ймовірно, залучило до бойових дій недостатньо оснащені та недоукомплектовані підрозділи з оперативного резерву для підтримки штурмових атак на сході України.

Свіжі дописи

  • Новини

Медична евакуація: понад 5 000 українців отримали лікування за кордоном завдяки співпраці МОЗ та міжнародних партнерів

Від початку повномасштабної війни в Україні відбувається медична евакуація   за кордон постраждалих українців, які потребують лікування… Читати більше

Friday August 23rd, 2024
  • Новини

Дві українські книги увійшли до шорт листа літературної премії Пітерсона

До короткого списку номінантів на літературну премію Пітерсона ввійшли одразу дві книги видавництва Ukraїner –… Читати більше

Friday August 23rd, 2024
  • Новини

Латвія вже передала Україні 3000 безпілотників у межах коаліції дронів. Але будуть іще постачання

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс заявив, що всього для України вже надали 3000 дронів в межах… Читати більше

Friday August 23rd, 2024
  • Новини

Байден провів розмову із Зеленським та оголосив про новий пакет допомоги Україні

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Про це заявив президент… Читати більше

Friday August 23rd, 2024
  • Новини

Розвідка Британії озвучила чисельність залишків “вагнерівців” у річницю загибелі Пригожина

Чисельність гурту "Вагнера" за останній рік скоротилася вдесятеро. Залишки знаходяться в Білорусі та в Африці.… Читати більше

Friday August 23rd, 2024
  • Новини

МЗС Індії: Україна має сама вирішувати чи буде росія присутня на другому Саміті миру

Україна сама ухвалює рішення про те, чи варто запрошувати Російську Федерацію на повторний Саміт миру.… Читати більше

Friday August 23rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.