Новини

Боєприпаси та стрілецька зброя: Укроборонпром домовився про співпрацю з двома чеськими компаніями

16 липня підприємства Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» уклали документи про співпрацю з деякими чеськими збройними компаніями.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

Укладено контракт про постачання товарів і послуг для будівництва нового виробництва патронів до стрілецької зброї в Україні.

Угода з іншою компанією передбачає локалізацію складання, а надалі й виготовлення штурмових гвинтівок стандарту НАТО в Україні.

"Чехія один з найактивніших наших партнерів. Ми вдячні чеському народу за підтримку, а чеським зброярам за довіру. Впевнений, що ця співпраця допоможе не лише наростити виробництво озброєння в Україні, але й поглибити інтеграцію української оборонки в систему НАТО", – сказав Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Прем'єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала зазначив, що Чеська Республіка твердо підтримує Україну в її захисті від безпрецедентної російської агресії дипломатичними засобами, а також шляхом надання економічної, гуманітарної та військової допомоги.

"Я пишаюся чеськими компаніями не лише за те, що вони постачають військову техніку українським Збройним силам, але й за те, що вони розбудовують самодостатню українську оборонну промисловість, яка допоможе обороні та економіці України", – наголосив Петр Фіала.

Нагадаємо, 7 липня 2023 року між Міністерством оборони Чеської Республіки та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України був підписаний Меморандум про взаєморозуміння.

Документ передбачає підтримку військово-технічної співпраці, докладання спільних зусиль до підтримки проектів із виробництва озброєнь і боєприпасів та інших чесько-українських проектів оборонної промисловості. Обидві сьогоднішні домовленості були здійснені в рамках реалізації цього меморандуму.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент оприлюднив деталі про новітню українську ракету-дрон “Паляниця”

Нову українську ракету-дрон "Паляниця" розробляли в Україні півтора року. Вона запускається з наземної установки і… Читати більше

Sunday August 25th, 2024
  • Новини

Окупанти в Краматорську влучили під час обстрілу по готелю, де жили іноземні журналісти: під завалами є люди

У Донецькій області в ніч на 25 серпня російські війська завдали удару по Краматорську. Окупанти… Читати більше

Sunday August 25th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще майже 1200 окупантів, 11 ББМ та 47 артсистем

Загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали майже 607 700… Читати більше

Sunday August 25th, 2024
  • Новини

Генштаб оновив дані про ситуацію на фронті: за добу 160 бойових зіткнень

Минулої доби, 24 серпня, на Покровському напрямку наші воїни відбивали 58 ворожих штурмових дій. Також… Читати більше

Sunday August 25th, 2024
  • Новини

Засновника Telegram Дурова, який має українське коріння, затримали у аеропорту Парижа: що відомо

Напередодні ввечері в аеропорту Парижа Ле-Бурже заарештували розробника та власника месенджера Telegram 39-річного Павла Дурова. Як… Читати більше

Sunday August 25th, 2024
  • Новини

Війська рф уночі атакували країну ракетами та БпЛА: сили ППО знищили майже всі повітряні цілі

Уночі, 25 серпня, російсько-окупаційні війська атакували низку регіонів країни ракетами різних типів та ударними безпілотниками:… Читати більше

Sunday August 25th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.