fbpx
Сьогодні
22:35 15 Лип 2024

Трамп обрав кандидатом у віце президенти США сенатора Венса

Фото: AP Photo / Jeff Dean

Кандидат у президенти США республіканець Дональд Трамп оголосив, що обрав сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса своїм кандидатом у віцепрезиденти США.

Про це пише CNN, цитує Рубрика.

"Після тривалих роздумів, а також враховуючи надзвичайні таланти багатьох інших, я вирішив, що людиною, яка найкраще підходить для посади віцепрезидента Сполучених Штатів, є сенатор Джей Д. Венс від штату Огайо", — написав Трапм у соцмережі Truth Social.

Трамп відзначив, що Ді Венс служив у Корпусі морської піхоти, закінчив Університет штату Огайо за два роки з відзнакою та є випускником Єльської юридичної школи, де він був редактором Єльського юридичного журналу та президентом Єльської асоціації ветеранів права. Він також написав книгу "Елегія горян" та зробив успішну бізнес-кар'єру в галузі технологій і фінансів.

"Як віцепрезидент Джей Ді продовжуватиме боротися за нашу Конституцію, підтримуватиме наші війська та робитиме все можливе, щоб допомогти мені зробити Америку знову великою", — написав Трамп.

Раніше Ді Венс робив відверто скептичні заяви щодо подальшої допомоги США Україні.

Як пише CNN, у Сенаті Венс був відвертим прихильником Трампа і часто голосував на підтримку інтересів колишнього президента. Раніше цього року він виступав проти законопроєкту про допомогу Україні, прийнявши критику Трампа щодо надання додаткової допомоги. Він також близький з Дональдом Трампом-молодшим.

Повідомлялося, що Венс, колишній венчурний капіталіст, ветеран і письменник, був серед кандидатів, які отримали матеріали перевірки віце-президентів від кампанії Трампа.

Вибори президента США

День виборів призначений на 5 листопада 2024 року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Наразі Демократична та Республіканська партії США мають визначитися зі своїми кандидатами на національних з'їздах. 

15 липня 2024 року офіційно визначити свого кандидата мають республіканці, а 19 серпня — демократи. Після цього протягом осені 2024-го триватимуть дебати й агітація.

Президент України Володимир Зеленський в одному з останніх інтерв'ю попередив, що Трамп ризикує "стати лузером", якби, як президент США, реалізував "мирний план" з примусом України до поступок агресору.

Також Зеленський заявив, що якщо у кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа є план щодо завершення російсько-української війни, він має поділитися ним. Однак попередив: будь-яка пропозиція не повинна порушувати суверенітет України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: