fbpx
Сьогодні
21:24 12 Лип 2024

США не дозволяють Україні використовувати ATACMS для "глибоких" ударів по росії, – Пентагон

Політика США щодо можливостей застосування американської зброї по військових об'єктах на території РФ залишається незмінною після саміту НАТО у Вашингтоні.

Це підтвердила на пресбрифінгу у п'ятницю заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає Рубрика.

Сінг нагадала, що президент Байден прямо озвучив позицію США напередодні.

"Наша політика не змінилася. Ми дозволяємо ці транскордонні удари, коли Росія атакує з іншого боку кордону. І оскільки війна змінилася, ми змінили нашу політику, адаптувалися. І ви бачили, як це відбувається в Харкові, і це може поширитися на інші райони, але зараз ми не санкціонували використання атакуючих сил і засобів для завдання глибоких, прямих ударів по території Росії", — сказала представниця Пентагону.

За її словами, немає жодних проблем з тим, що політика США залишається незмінною. У Пентагоні вважають, що Україна продовжує бути успішною на на полі бою з цією політикою, зокрема утримує і зміцнює позиції навколо Харкова.

"Чи може наша політика дозволити їм застосування в інших сферах? Ми завжди адаптуємося, і з війною змінилася і наша політика, але, звичайно, ми завжди пам'ятаємо про ескалації, і це те, що є причиною того, чому політика є такою, якою вона є", — сказала Сінгх.

Раніше Рубрика повідомляла, що США не зніматимуть обмеження для українських військових щодо ударів по росії американською зброєю. Про це на брифінгу в Білому домі заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Американського посадовця запитали, чи планує Вашингтон зняти обмеження для українських військових щодо ударів углиб території рф після того, як росія вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

У відповідь Кірбі заявив, що обмеження знімати не будуть.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: