fbpx
Сьогодні
20:46 12 Лип 2024

Російські ракети та БПЛА містять іноземні компоненти з 19 країн, – Костін

Фото: Офіс генпрокурора

Ракети та безпілотні літальні апарати рф містять іноземні компоненти, вироблені щонайменше у 19 країнах світу.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін заявив під час зустрічі з питань запобігання нелегальному обігу чутливих технологій, яка пройшла в Гаазі в Євроюсті, передає Рубрика, посилаючись на Офіс генпрокурора.

Учасники зібрання шукали рішення, як позбавити росію доступу до сучасних технологій, які вона застосовує аби створити для українців умови, непридатні для життя.

За словами Костіна, ракети та безпілотники, які росія використовує для щоденних атак на міста і селища України, містять іноземні компоненти, вироблені щонайменше у 19 країнах світу. Це Китай, Південна Корея, Німеччина, Велика Британія, Японія, Нідерланди, Швейцарія, Тайвань, США та інші.

Генпрокурор наголосив, що вкрай важливо розробити комплексну політику запобігання нелегальному обігу технологій та посилити механізми відповідальності для причетних до такої діяльності. Невід'ємною частиною цих зусиль має стати криміналізація транспортування, продажу, купівлі, доставки або інших дій, пов'язаних з постачанням технологічних товарів юридичним та фізичним особам, які перебувають під санкціями.

Костін зазначив, що Україна високо цінує роботу Disruptive Technology Strike Force, створеної Міністерством юстиції та Міністерством торгівлі США, а також санкції, запроваджені Європейським Союзом, США, Великою Британією та Японією щодо товарів подвійного призначення та сучасних технологій, які може використовувати російська оборонна промисловість.

Також Україна вітає 14-й пакет санкцій ЄС, який обмежує експорт дев'яти додаткових товарів подвійного призначення та передових технологій і запроваджує суворіші обмеження щодо 61 суб'єкта господарювання, заснованого в росії та третіх країнах.

Генпрокурор подякував Євроюсту та особисто Президенту Ладиславу Хамрану, Міністерству юстиції США та помічнику генпрокурора Метью Олсену, Єврокомісару з питань юстиції Дідьє Рейндерсу та всім учасникам і організаторам зустрічі.

"Ця подія – не лише чудова платформа для обміну інформацією і досвідом, а й нагода започаткувати практичні ініціативи, спрямовані на обмеження військового потенціалу Росії та її поплічників", – констатував Костін.

Як повідомляла Рубрика, російська ракета Х-101, яка зруйнувала київську дитячу лікарню "Охматдит" 8 липня, містила компоненти західного виробництва, що свідчить про успіх Кремля в обході санкцій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: