fbpx
Сьогодні
22:47 12 Лип 2024

На Закарпатті з’явиться новий індустріальний парк "ЕКО Мукачево"

Фото ілюстративне

Близько 900 нових робочих місць у переробній промисловості створять у Мукачево Закарпатської області завдяки заснуванню у місті нового індустріального парку. Рішення про включення парку «ЕКО Мукачево» до Реєстру індустріальних (промислових) парків ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні 12 липня 2024 року.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство економіки України.

У чому проблема?

Програма розвитку індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні», покликаної стимулювати розвиток вітчизняного виробництва з високою доданою вартістю. Загалом разом з «ЕКО Мукачево» в Україні вже нараховується 85 індустріальних парків.

В Мінекономіки наголошують, що в держбюджеті на 2024 рік на виконання програми розвитку індустріальних парків  закладено 1 мільярд гривень. Ці кошти підуть на:

  • співфінансування облаштування або будівництва інженерно-транспортної інфраструктури,
  • часткове відшкодування вартості приєднання до електричних мереж.

Яке рішення?

За словами заступника Міністра економіки України Віталія Кіндратіва, створення нових індустріальних парків – це складова урядової економічної політики  «Зроблено в Україні», яка спрямована на підтримку переробної промисловості та збільшення несировинного експорту українських товарів.

"Чим більше бізнес буде виробляти продукції із високою доданою вартістю на території України, тим більший внесок вони зроблять у зростання національної економіки. Кожен новий Індустріальний парк – це нове виробництво, нові робочі місця, а також збільшення надходжень до державного та місцевого бюджетів", – зауважив Віталій Кіндратів.

Як це працює?

Як йдеться в концепції індустріального парку, на його території створять низку підприємств у переробній галузі. Вони будуть займатись:

  • деревообробкою,
  • виробництвом паперу та паперових виробів,
  • виготовленням поліграфічної продукції.

Також передбачається, що на території парку будуть працювати підприємства з виробництва текстилю та електричного устатковання, компанії, які спеціалізуються у галузях електронної промисловості, металообробки,  харчових технологій, науково-технічній діяльності, діяльності у сфері інформації й телекомунікацій, альтернативній енергетиці та інших сферах, сумісних із зазначеними.

В облаштування індустріального парку на території 23 Га ініціатори його створення планують залучити інвестиції на суму понад 36 млн євро.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: