fbpx
Сьогодні
20:26 12 Лип 2024

Міністри оборони США та росії вдруге протягом літа провели телефонну розмову

Очільник Пентагону Ллойд Остін уранці в п'ятницю, 12 липня, провів другу телефонну розмову з російським міністром оборони Андреєм Бєлоусовим.

Про це на брифінгу повідомила речниця Пентагону Сабріна Сінгх, пише Рубрика.

За словами Сінгх, розмова Остіна та Бєлоусова відбулась за підсумками саміту НАТО у Вашингтоні 9-11 липня.

"Міністр Остін підкреслив необхідність підтримування каналів комунікації на тлі війни Росії проти України, що триває", – додала вона.

Представниця Пентагону пізніше уточнила, що дзвінок "ініціювала російська сторона".

Це друга розмова міністрів оборони США та Росії, попередня відбулась 25 червня. До того остання розмова між очільниками оборонних відомств США і росії відбулася в березні 2023 року.

Контакти між Москвою та Вашингтоном суттєво скоротились з початку повномасштабної російської загарбницької війни проти України.

Нагадаємо, 14 травня глава рф володимир путін підписав указ про призначення новим міністром оборони росії андрія бєлоусова, який є економістом за фахом. До цього він був першим віцепрем'єр-міністром.

Аналітики ISW вважають, що призначення міністром оборони економіста потрібне путіну, щоб мобілізувати російську економіку та оборонно-промислову базу для підтримки тривалої війни в Україні та, можливо, підготовки до майбутньої конфронтації з НАТО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: