fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:39 08 Лип 2024

У Києві вже відомо про 7 загиблих, в "Охматдиті" під завалами люди

Внаслідок сьогоднішнього ракетного обстрілу Києва відомо про сімох загиблих. Під завалами у дитячій лікарні "Охматдит" можуть перебувати ще люди. Загалом в "Охматдиті" постраждав персонал. Усі діти перебували в підвалі під час обстрілу.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на голову Міністерства внутрішніх справ (МВС) Ігоря Клименка в ефірі телемарафону.

"На цю мить маємо сім загиблих. Аварійні роботи продовжуються безпосередньо тут у дитячій лікарні "Охматдит". Корпуси, які розбирають зараз волонтери, медичний персонал, поліцейські, працівники ДСНС. Зараз ще будуть сили з Національної гвардії для того, щоб швидко розібрати завали й врятувати можливо людей, які там знаходяться зараз під", – заявив Клименко.

За словами голови МВС, наразі рятувальники мають три години так званого "золотого часу", аби врятувати тих, хто може перебувати під завалами у лікарні.

Перед цим було врятовано ще одну людина.

"Зараз чекаємо важку техніку, яка після розборів завалів вручну, буде підіймати плити для того, щоб подивитись й максимально зробити, щоб спасти людей", – додав він.

Зокрема станом на зараз у Києві відомо про 25 постраждалих.

Під час ракетного обстрілу Києва дітей з лікарні "Охматдит" перевели в укриття, вони вижили. Їх переведуть в інші лікарні, про це hromadske розповіла виконувачка обов'язків завідувачки реанімаційного відділення.

Однак, за її словами, постраждав персонал — у старшої медичної сестри відділення поранення верхньої кінцівки. Її шпиталізували.

Під час тривоги медичний персонал перебував у коридорі. Дітей вивели в підвал, розповідає виконувачка обов'язків завідувачки реанімаційного відділення.

Всі діти вижили, їх пообіцяли перевести в інші лікарні.

Тим часом президент Володимир Зеленський заявив, що під завалами лікарні перебувають люди. Точна кількість поранених і загиблих зараз невідома.

Наслідки масованого обстрілу України

Як розповів Клименко, росіяни також обстріляли Дніпро, Кривий Ріг та Донецьку область. Внаслідок обстрілу відомо про близько 20 загиблих людей. Зокрема півсотні отримали поранення.

"Рятувальники, поліцейські, кінологи, вибухотехніки, психологи – усі наші служби із залученням інженерної техніки працюватимуть безперервно, поки не завершать пошуково-рятувальні роботи. Ми вже облаштовуємо пункти психологічної допомоги, працюють групи слідчих, які фіксують ці злочини. Кожен, хто потребує допомоги, може звернутися до будь-якого працівника системи МВС", – додав голова МВС.

Близько о 09:50 в Україні вдруге за добу пролунала масштабна повітряна тривога. Після пуску ракет спочатку вибухи пролунали у Кропивницькому районі та Кривому Розі. Пізніше стало відомо також про роботу ППО у Київській області та Києві.

У Києві зафіксовано падіння уламків ракет у Солом'янському, Дніпровському та Голосіївському районах міста.

Крім того, росіяни вдарили по дитячій лікарні Охматдит.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: