Новини

Наше завдання – зберегти й посилити міцність наших держав: Зеленський під час зустрічі з українською громадою в Польщі

У Варшаві Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади –  волонтерами, медиками, педагогами, громадськими активістами, членами релігійних організацій.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави докладно розповів про свій візит в Польщу, зокрема про підписання двосторонньої безпекової угоди.

«Угода між Україною та Польщею правильна, сильна, думаю, що історична. Деякі пункти там нові, таких немає в інших документах. Ще треба розробити механізми, але все одно все це говорить про зближення – ще більше зближення між сусідами», – зазначив він.

Президент подякував представникам української громади в Польщі за всі зусилля, яких вони докладають для допомоги Україні.

«Дякую всім, хто допомагає Україні, цій єдності між Україною і Польщею, нашим військовим, цивільному населенню, біженцям, від самого початку повномасштабного російського вторгнення. Усе це дуже важливі речі», – сказав Володимир Зеленський.

Представники української громади розповіли Володимирові Зеленському, як саме вони підтримують земляків, зокрема про створення волонтерських мереж та допомогу воїнам і їхнім родинам.

Фото: ОПУ

Співзасновниця Фонду Uniters Галина Андрушков зазначила, що вони, зокрема, зібрали групу європейських та українських експертів, інженерів, менеджерів, які проєктують і виготовляють дрони для України. Вона попросила спростити процедуру передачі безпілотників через кордон. Глава держави доручив міністрові оборони опрацювати це питання.

Фото: ОПУ

Заступник міністра вищої освіти Польщі Анджей Шептицький розповів, що після початку повномасштабного російського вторгнення Польща прийняла близько 600 українських вчених та забезпечила їх роботою в університетах. Разом із польськими колегами вони розробляють наукові проєкти. Він переконаний, що це сприятиме розвитку української науки та відновленню нашої країни.

Свіжі дописи

  • Новини

У Польщі автобус з українцями зіткнувся з машиною дорожньої служби: серед постраждалих — діти

У Свебодзінському повіті Польщі мікроавтобус, у якому перебували громадяни України, зокрема й діти, врізався у… Читати більше

Saturday July 20th, 2024
  • Новини

Генштаб оновив втрати росії минулої доби: 1 літак, 34 БпЛА, майже 1000 окупантів та 22 артсистеми

Минулої доби, 19 липня, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Saturday July 20th, 2024
  • Новини

Убивство мовознавиці Фаріон: у поліції заявили, що розглядають кілька версій мотиву замаху

Правоохоронні органи розглядають кілька версій мотивів убивства мовознавиці та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон. Про… Читати більше

Saturday July 20th, 2024
  • Новини

У Харківській області під ворожий удар потрапила залізниця: відомо про поранених, є затримка потягів

Російсько-окупаційні війська у ніч на 20 липня атакували залізницю у Харківській області, внаслідок обстрілу поранені… Читати більше

Saturday July 20th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Покровському напрямку наші захисники відбили 36 штурмових дій ворога

Минулої доби, 19 липня, найгарячіше було на Торецькому та Покровському напрямках, там українські Сили оборони… Читати більше

Saturday July 20th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Миколаєву: зросла кількість поранених до 24 людей

Унаслідок удару російських ракет по Миколаєву 19 липня зросла кількість поранених до 24 людей. Про… Читати більше

Saturday July 20th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.