Новини

Установив три світових рекорди: 100-річний спортсмен з Миколаївщини продовжує підкорювати світ плавання

На Миколаївщині житель Вознесенська Георгій Чижевський в 100 років встановив три світових рекорди з плавання брасом у своїй категорії. Чоловік став переможцем літніх всеукраїнських змагань серед членів клубу "Мастерс".

Про те, як йому це вдалося та свій стиль життя — розповідає Рубрика, посилаючись на Суспільне.

Сторічний Георгій Чижевський щодня робить зарядку.Це дозволяє йому тримати себе в тонусі та, попри відсутність тренувань в басейні через захворювання, бути готовим до нових змагань з плавання.

"Прокидаюся я зранку і вже починаю тренуватися — віджимання, прижимання роблю. Тому мені плавати не треба. Я так "нароблюсь" на суші, що я пропливу не 200, а 500 метрів", — говорить Георгій.

Фото: Суспільне Миколаїв

За словами спортсмена, кілька днів тому в Броварах, що на Київщині, виступав на всеукраїнських змаганнях з плавання. Незадовго до цього травмував ногу. Та це не завадило йому встановити три світові рекорди у своїй категорії: на дистанціях 50, 100 та 200 метрів брасом. На подолання всієї дистанції йому знадобилося 8 хвилин 47 секунд.

"І я фінішую. Зал як вскочив: "Аааа". Я задоволений, що мене так зустріли глядачі. Мені легше пливти, ніж ходити. Я краще пропливу кілометр, ніж буду йти 200 метрів. Бо я коли у воду заходжу — я відпочиваю", — розповідає Георгій Чижевський.

Фото: Telegram/Міська влада Вознесенська

Постійний саморозвиток і є рецептом його довголіття, каже чоловік.

"12 світових рекордів до цього я встановив. Чотири золоті, чотири срібні медалі на першостях світу. Тому для мене те, що я робив зараз — не було чимось новим", — додає спортсмен.

Чижевський згадує, плавати навчився в 10-річному віці.

Фото: Суспільне Миколаїв

"Тренерів в мене не було. Я сам себе навчив плавати. Став у воді. Хвилююсь. Підходить хлопець такий великий і мене "плюх". А я ногами дриґав і виплив. Я на спину ліг, і відчуваю, що пливу", — говорить Георгій.

Міць і волю до перемоги чоловік розвинув під час Другої світової війни. Чоловік шкодує, що через власний вік не може піти на фронт.

"Але я мушу щось робити для України. Я показав. Дивіться "Ось такі українці". Мені 100 років, а я три світові рекорди поставив. Все", — додає Георгій.

Фото: Суспільне Миколаїв

Нині Георгій займається благоустроєм свого двору у Вознесенську — висаджує троянди та горіхи. Спортсмен каже, з нетерпінням чекає наступних змагань, адже впевнений, що зможе поставити нові рекорди.

Свіжі дописи

  • Новини

“Дорога життя”: військовослужбовиця Оксана Рубаняк видала другу збірку поезій, написану на фронті

Військовослужбовиця Оксана Рубаняк на псевдо Ксена з Івано-Франківщини видала другу збірку віршів під назвою "Дорога… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1200 окупантів, близько 30 артсистем і літак

Минулої доби, 7 липня, Сили оборони ліквідували ще 1200 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська рф минулої доби понад 50 разів штурмували Покровський напрямок

На фронті протягом минулої доби загалом відбулося 141 бойове зіткнення, найактивніше противник діє на Покровському… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

У Франції завершились парламентські вибори, після сенсаційної перемоги лівих у країні почалися заворушення

У Франції завершився другий тур виборів до Національних зборів (нижньої палати парламенту). Партія проросійської Марін… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Сили ППО вночі знищили три ворожі ракети Х-101

російська армія застосувала для повітряної атаки по території Україні цієї ночі крилаті ракети та балістику.… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Уночі росіяни вдарили по одному з районів Харкова, у Сумах також було чути вибух

Ворожі війська вночі вдарили по Основʼянському району Харкова, постраждали дві жінки. В районі міста Суми… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.