fbpx
Сьогодні
фото 12:46 05 Лип 2024

Установив три світових рекорди: 100-річний спортсмен з Миколаївщини продовжує підкорювати світ плавання

Фото: Суспільне Миколаїв

На Миколаївщині житель Вознесенська Георгій Чижевський в 100 років встановив три світових рекорди з плавання брасом у своїй категорії. Чоловік став переможцем літніх всеукраїнських змагань серед членів клубу "Мастерс".

Про те, як йому це вдалося та свій стиль життя — розповідає Рубрика, посилаючись на Суспільне.

Сторічний Георгій Чижевський щодня робить зарядку.Це дозволяє йому тримати себе в тонусі та, попри відсутність тренувань в басейні через захворювання, бути готовим до нових змагань з плавання.

"Прокидаюся я зранку і вже починаю тренуватися — віджимання, прижимання роблю. Тому мені плавати не треба. Я так "нароблюсь" на суші, що я пропливу не 200, а 500 метрів", — говорить Георгій.

100-річний спортсмен з Миколаївщини продовжує підкорювати світ плавання

Фото: Суспільне Миколаїв

За словами спортсмена, кілька днів тому в Броварах, що на Київщині, виступав на всеукраїнських змаганнях з плавання. Незадовго до цього травмував ногу. Та це не завадило йому встановити три світові рекорди у своїй категорії: на дистанціях 50, 100 та 200 метрів брасом. На подолання всієї дистанції йому знадобилося 8 хвилин 47 секунд.

"І я фінішую. Зал як вскочив: "Аааа". Я задоволений, що мене так зустріли глядачі. Мені легше пливти, ніж ходити. Я краще пропливу кілометр, ніж буду йти 200 метрів. Бо я коли у воду заходжу — я відпочиваю", — розповідає Георгій Чижевський.

100-річний спортсмен з Миколаївщини продовжує підкорювати світ плавання

Фото: Telegram/Міська влада Вознесенська

Постійний саморозвиток і є рецептом його довголіття, каже чоловік.

"12 світових рекордів до цього я встановив. Чотири золоті, чотири срібні медалі на першостях світу. Тому для мене те, що я робив зараз — не було чимось новим", — додає спортсмен.

Чижевський згадує, плавати навчився в 10-річному віці.

100-річний спортсмен з Миколаївщини продовжує підкорювати світ плавання

Фото: Суспільне Миколаїв

"Тренерів в мене не було. Я сам себе навчив плавати. Став у воді. Хвилююсь. Підходить хлопець такий великий і мене "плюх". А я ногами дриґав і виплив. Я на спину ліг, і відчуваю, що пливу", — говорить Георгій.

Міць і волю до перемоги чоловік розвинув під час Другої світової війни. Чоловік шкодує, що через власний вік не може піти на фронт.

"Але я мушу щось робити для України. Я показав. Дивіться "Ось такі українці". Мені 100 років, а я три світові рекорди поставив. Все", — додає Георгій.

100-річний спортсмен з Миколаївщини продовжує підкорювати світ плавання

Фото: Суспільне Миколаїв

Нині Георгій займається благоустроєм свого двору у Вознесенську — висаджує троянди та горіхи. Спортсмен каже, з нетерпінням чекає наступних змагань, адже впевнений, що зможе поставити нові рекорди.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: