fbpx
Сьогодні
10:58 05 Лип 2024

Укренерго скоригувало обсяги відключень 5 липня: як будуть діяти графіки

Фото: З відкритих джерел

У п'ятницю, 5 липня, дві черги відключень застосовуватимуться із 11:00 до 15:00. В решту годин доби одночасно обмежуватимуться споживачі трьох черг.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці, пише Рубрика.

"Сьогодні, 5 липня, обленерго з 11:00 до 15:00 будуть застосовувати 2 черги графіків погодинних відключень, в інші години доби – 3 черги", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 4 липня з 14:00 до 21:00 для подолання значного дефіциту в системі, зменшення обсягу обмежень споживання та підтримки резервів Україна залучала аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини.

Сьогодні з 11:00 до 15:00 Україна аварійно прийматиме надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі.

Імпорт електроенергії 5 липня запланований упродовж доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 35 851 МВт-год. Експорт відсутній.

Відключення світла

У зв'язку з посиленням ворожих атак з боку РФ, в Україні відновили віялові відключення електрики.

3 липня, за повідомленням "Укренерго", застосовуватимуться 3 черги погодинних графіків. Станом на ранок без світла лишалися 524 населених пункти.

Голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян казав, що про відключення електроенергії, які не відповідають оприлюдненим графікам, треба казати в обленерго. Оскільки причина відключень може полягати в аварійній ситуації або ж в тому, що не спрацювала автоматика.

Зменшення обсягів відключень електрики прогнозується наприкінці липня, коли очікується вихід із ремонтів генеруючого обладнання, що покращить ситуацію в енергосистемі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: