Топ 5 новинок видавництва “Віват” у липні

У липні харківське видавництво "Віват" випустить багато нових книжок — деякі з них уже обіцяють стати гітами продажів. Розказуємо про них докладніше.

"Довіра" Ернан Діас

(Художня література)

Про легендарного магната з Волл-стріт. Історія, якій не можна довіряти. Це калейдоскопічна розповідь однієї історії чотирма різними голосами.

  • Міжнародний бестселер, виданий 35 мовами.
  • Лауреат Пулітцерівської премії 2023 у номінації "Художня література"!
  • Роман увійшов до переліку 10 найкращих книжок 2022 за версіями The New York Times, The Washington Post, NPR, and Time magazine.
  • У списку книжок, які радить Барак Обама.
  • У довгому списку Букерівської премії 2022.

    Про що книжка?

Кожен у 1920-х у Нью-Йорку чув про Бенджаміна та Гелен Раск. Він – легендарний магнат, вона – донька ексцентричних аристократів.

Разом вони піднялися на вершину світу і безмежного багатства. Але якою ціною вони здобули свої величезні статки?

Існують різні версії — і в цьому романі ми прочитаємо їх усіх. Це 4 рукописи наче б то роману про успіх і крах магната — вони різні за стилем оповіді і формату: від детальної начебто біографії до фрагментарних спогадів.

Передзамовити на сайті видавництва

"Цієї миті завтра" Емма Страуб

(Художня література)

Мандрівка в часі: із сорока в шістнадцять.

  • Відносини між головними героями, батьком та донькою, дуже яскраво прописані, мають тисячі відтінків, що здається — від ніжності до смутку там є лиш один помах крила метелика. І саме така психологічна наповненість тексту приваблює і змушує задуматися не лише над проблематикою батьківства, але й про інші вічні цінності.
  • Будь-яка історія може бути комедією або трагедією, залежно від того, як ви її розкажете. У цьому й полягає магія — і головна героїня має це зрозуміти.
  • На міжнародній читацькій платформі книжку оцінили 135 тис. читачів і читачок (3,8 із 5), Амазоні — 11 тисяч читачів (середня оцінка 4,1).

"Книга, яка змусить вас посміятися, поплакати та зателефонувати людям, яких ви любите. Надзвичайно", – Емілі Генрі, авторка книги "Пляжне чтиво".

Про що книжка?

Еліс скоро 40. Їй подобається робота, навіть якщо це не робота мрії. Вона задоволена квартирою і своєю незалежністю. Але батько помирає і, сидячи біля його лікарняного ліжка, жінка ставить собі запитання, чи зробила правильний вибір, чи просто погодилася на те, що підсовувало їй життя.

А вже наступного ранку Еліс прокидається і їй 16. Але шокує не лише підліткове тіло чи шкільне вподобання, але і татові тут – 40+. Дивлячись на нього очима майже однолітки, жінка наче вперше чітко бачить батька.

Передзамовити на сайті видавництва

"Діва проти біди" Евелін Скай

(Фентезі)

Феміністичне фентезі, в якому діва хоч і в біді, але не чекає прекрасного принце, а сама бореться з голодним драконом. А принц? Ні, він не герой, він — зрадник.

  • Авторка написала книгу Damsel (оригінальна назва) на основі сценарію Дена Мазо до кіноадаптації від Netflix, яка вийшла у цьому році. У ролі принцеси Елоді — відома британська акторка Міллі Боббі Браун.
  • У фентезі обіграно класичний троп "дама в біді", але вона не чекає на допомогу, а рятує себе сама.

Це фентезі показує зворотний бік "казки", в якій може опинитися юна й недосвідчена принцеса.

Захищаючись від погибелі, вона перетворюється на відважну та сильну воїтельку, що здатна не лише розв'язати свої проблеми самотужки, але й знищити несправедливі традиції, на яких розквітла країна підступних королів.

Чудова книжка для усіх читачок, які розділяють феміністичні цінності й вірять у рівність статей.

"Затамувавши дух, ви вболіватимете за принцесу Елоді в її борні за життя, сім'ю та землю", – Тесс Шарп, письменниця.

Про що книжка?

Нова сім'я принцеси Елоді вірить у фразу "І жили вони довго й щасливо", лише з однією поправкою. Щоб їхнє королівство могло жити довго та щасливо вони мусять жертвувати принцесу дракону. Проте, вони не знали, що Елоді зовсім не готова прийняти таку долю.

Передзамовити на сайті видавництва

 "Мотанка"

(Фантастика)

Збірка оповідань українських фантасток: 12 історій про жінок, які виявляють у собі надзвичайну силу долати ворогів, оберігати тих, кого люблять, та захищати свій світ

  • Фентезі, магічний реалізм, стимпанк, ба навіть постапокаліпсис; події, що відбуваються як у давні часи, так і у дні сучасної війни, у впізнаваних світах чи абсолютно фантастичній реальності. Це дванадцять історій про жінок, які виявляють у собі надзвичайну силу долати ворогів, оберігати тих, кого люблять, та захищати свій світ.
  • До збірки увійшла коротка проза українських авторок Тамари Горіха Зерня, Ірини Грабовської, Наталії Довгопол, Олени Захарченко, Дари Корній, Олени Кузьміної, Наталії Матолінець, Анастасії Нікуліної, Орести Осійчук, Дарії Піскозуб, Юліти Ран та Світлани Тараторіної.

Про що книжка?

Коротка проза в жанрі фантастики від українських письменниць про жіночий досвід проживання війни та неймовірні сили, які проявляються за особливих обставин.

Передзамовити на сайті видавництва.

"Аквамен: Андромеда" Рам Ві, Крістіан Ворд

(Комікс)

Комікс зі світу супергероїв DC.

  • Робота над графічним романом Рама Ві та Крістіана Ворда може стати синонімом до словосполучення "увага до деталей", адже кожен образ у мальописі є результатом годин обговорень про те, що зробило б героїв якнайбільше переконливими й ефектними. Аквамен, наприклад, обростає біологічним обладунком з елементів морських їжаків і коралів, а образ Чорного Манти стає більш відточенішим і високотехнологічним.
  • У виданні зібрано всі три випуски мінісерії "Аквамен: Анромеда".

"На кожному рівні — захопливо… Тут і вражаючі ілюстрації, і вишукані рішення у літерації, і висококонцептуальний сюжет — все, чого можна хотіти від коміксу й навіть більше", –Comics Bookcase.

Про що книжка?

На глибині Тихого океану, на найбільшій віддалі від суші, розташована Точка Немо — кладовище космічних кораблів. Від самого початку космічних перегонів туди скеровують модулі на курсі зіткнення з планетою, щоб поховати у безмовних водах. Але в Точці Немо приземлилося щось… інше. Судно, що ніколи не належало людським рукам. І, схоже, цей корабель… прокидається.

Екіпаж експериментальної субмарини під назвою "Андромеда", яку живить таємничий чорнодірний двигун, відрядили розвідати цю таємницю. Та вона викликала інтерес у декого ще. Хай що цінне приховує океан, а капітан піратів Чорний Манта цим цікавиться…

Передзамовити на сайті видавництва

Нагадаємо, українці, які досягли 18-річного віку, зможуть отримати державну допомогу на придбання книжкових видань державною мовою.

Також повідомлялось, що цьогорічне "Літо на ВДНГ" буде читацьким. Теплий сезон Експоцентр розпочав проведенням "Книжкової країни" й уже встиг анонсувати дати наступного фестивалю – 26–29 вересня.

Свіжі дописи

  • Новини

Унаслідок ракетної атаки росіян по Україні загинула 31 людина, ще 140 — поранені, пошкоджено понад 50 цивільних об’єктів

В Україні внаслідок масованої російської атаки 8 липня загинула 31 людина, з них у Києві… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

На Житомирщині провели гастрономічний ярмарок, де зібрали гроші на автівки для групи ППО та на авто для фронту

У Олевську Житомирської області 5 липня організували гастрономічний ярмарок, на якому збирали гроші для військових.… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Зеленський заявив, що Україна ініціює надзвичайне засідання Радбезу ООН через ракетну атаку рф: загинули 28 людей, ще понад 100 – поранені

Україна ініціює надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН через сьогоднішню ракетну атаку росії по Україні, зокрема… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Україна і Польща у Варшаві підписали угоду про гарантії безпеки

Україна і Польща у понеділок, 8 липня, підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки. Підписання відбулося… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Сили оборони під час ранкового комбінованого удару росіян збили 30 з 38 ракет

Під час ранкового комбінованого удару російських загарбників по Україні 8 липня Сили оборони збили 30… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Іноземні партнери України засудили удар росіян по “Охматдиту”: жахливі кадри з лікарні

російський удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві під час масованого обстрілу 8 липня засудили… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.