Новини

Столтенберг сподівається, що Україна долучиться до НАТО у найближчі 10 років

Генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив сподівання щодо членства України у складі Північноатлантичного альянсу в найближчі 10 років.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на DW.

Зокрема, Столтенберг наголосив на необхідності нарощування військової допомоги Києву напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня.

"Чим сильнішою буде ця підтримка, тим швидше може закінчитися війна, розв'язана росією проти України", – підкреслив він.

За словами генсека НАТО, диктатор рф путін реалізує в Україні стратегію затягування часу, сподіваючись послабити рішучість Заходу.

"путін вважає, що зможе пересидіти нас. Ми повинні переконати його в тому, що він не зможе пересидіти нас, і тоді це створить умови для закінчення війни", – заявив генсек НАТО.

Що відомо про саміт НАТО, що відбудеться у Вашингтоні

Нагадаємо, що цьогорічний саміт НАТО відбудеться з 9 по 11 липня у Вашингтоні у Сполучених Штатах.

Повідомляли, що під час засідання Північноатлантичного Альянсу, яке відбудеться у липні цього рокузміцнення підтримки України буде одним з питань, яке будуть обговорювати лідери країн-членів НАТО.

Як вже повідомляла Рубрика, 31 травня Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що особливістю саміту НАТО з нагоди 75-тої річниці створення Альянсу стане "дуже сильний пакет для України".

Цього ж дня генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що на зустрічі у Празі союзники по НАТО  просунулися у трьох питаннях: кращій координації Альянсу у питанні постачання зброї й навчання особового складу, визначенні багаторічної фінансової підтримки України та євроатлантичній інтеграції України.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента Володимира Зеленського на ювілейний саміт Альянсу у Вашингтоні у 9-11 липня.

Свіжі дописи

  • Новини

“Дорога життя”: військовослужбовиця Оксана Рубаняк видала другу збірку поезій, написану на фронті

Військовослужбовиця Оксана Рубаняк на псевдо Ксена з Івано-Франківщини видала другу збірку віршів під назвою "Дорога… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1200 окупантів, близько 30 артсистем і літак

Минулої доби, 7 липня, Сили оборони ліквідували ще 1200 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська рф минулої доби понад 50 разів штурмували Покровський напрямок

На фронті протягом минулої доби загалом відбулося 141 бойове зіткнення, найактивніше противник діє на Покровському… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

У Франції завершились парламентські вибори, після сенсаційної перемоги лівих у країні почалися заворушення

У Франції завершився другий тур виборів до Національних зборів (нижньої палати парламенту). Партія проросійської Марін… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Сили ППО вночі знищили три ворожі ракети Х-101

російська армія застосувала для повітряної атаки по території Україні цієї ночі крилаті ракети та балістику.… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Уночі росіяни вдарили по одному з районів Харкова, у Сумах також було чути вибух

Ворожі війська вночі вдарили по Основʼянському району Харкова, постраждали дві жінки. В районі міста Суми… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.