fbpx
Сьогодні
Анонс 15:47 05 Лип 2024

Східний Варіант проводить онлайн-подію, присвячену маріупольському художнику Архипу Куїнджі

11 липня о 18:00 Східний Варіант проведе онлайн-подію "Архип Куїнджі: історія українського художника з Маріуполя" на платформі ZOOM.

Про це повідомляє Східний Варіант.

Архип Іванович Куїнджі — визначний український художник-пейзажист, про якого варто знати кожному. Народився у Маріуполі, у своїх роботах зображав українські пейзажі, а особливо прославився тим, як малював ночі. Те, як він малював ніч — є проявом майстерності світового рівня.

Однак і тут росія намагається привласнити художника собі, називаючи його російським митцем. У 2022 році художній музей ім. Куїнджі в Маріуполі був зруйнований унаслідок прямого влучання російської авіабомби. Художня школа ім. Куїнджі теж постраждала від російського вторгнення, сьогодні вона релокована і працює у Львові.

На події ми розберемо біографію митця, чому він є все-таки українським митцем, яким є його вклад в українську культуру і чим прославились його роботи.

Розповідатиме про художника Оксана Гнатишин — директорка Маріупольської художньої школи ім. Куїнджі, членкиня Національної спілки художників України.

Долучитись до події можна тільки за попередньою реєстрацією!

Зареєструватись можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: