Новини

Прогноз погоди на вихідні 6–7 липня: літня спека у розпалі

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідні буде дуже спекотною. У деяких регіонах пройдуть невеликі дощі, проте рятівної прохолоди від них не варто чекати.

Погода в суботу 6 липня

Найспекотніше буде у Херсонській, Миколаївській і Запорізькій областях — тут стовпчики термометрів піднімуться до +33…+35 °С (уночі — до +20…+22 °С). В Одеській та східних областях очікується +29…+31 °С (уночі — +20…+23 °С), на решті території — +27…+29 °С (уночі — +15…+18 °С).

У більшості регіонів буде ясно, опадів не передбачається. Мінлива хмарність і невеликий короткочасний дощ синоптики прогнозують лише в Донецькій, Луганській і Харківській областях.

Погода в неділю 7 липня

Максимальні температурні показники знову очікуються у степових і приморських регіонах країни. На півдні, сході та південному сході термометри покажуть +31…+34 °С (уночі — +20…+22 °С). В інших регіонах України також буде спекотно: до +28…+30 °С удень та до +14…+17 °С уночі. Парасольки знадобляться лише у Донецькій та Луганській областях, де можливі короткочасні невеликі дощі.

Не тільки спекотно, а й пожежонебезпечно

6–7 липня на всій території України, окрім західних регіонів, Житомирської та Вінницької областей, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будь-яке потенційне джерело вогню може стати причиною великих пожеж!

Погода в понеділок 8 липня

Новий тиждень розпочнеться з немилосердної спеки. Найважче доведеться мешканцям південних, південно-східних та східних областей — тут повітря розжариться до +35…+38 °С (уночі — до +21…+23 °С). У центрі та на півночі країни очікується +30…+34 °С (уночі — +17…+19 °С), у західних областях — +28…+30 °С (уночі — +16…+18 °С).

Постарайтеся якнайменше перебувати на відкритому повітрі, особливо з 14:00 до 16:00, відмовтеся від будь-якої фізичної активності на вулиці, не виходьте з дому без питної води та головного убору.

У більшості областей погода на початку тижня буде хмарною, без опадів. Короткочасні дощі очікуються на сході та заході України, а також у Херсонській та Миколаївській областях.

Народні прикмети та вірування

Якщо 6 липня було спекотно та сонячно, через тиждень мало прийти похолодання. Яскраві зірки на небі віщували опади незабаром, а павуки, що активно плетуть павутиння, — затяжну спеку.

Увечері 7 липня прислухалися до цвіркунів — їхнє гучне дружне цвіркотіння «обіцяло» м'яку та теплу зиму. А спека цього дня вважалася вірогідною ознакою багатого врожаю.

Свіжі дописи

  • Новини

ISW: українські оператори БПЛА вдосконалили перехоплення дронів рф – це послабить тиск на ППО

Українські оператори безпілотників використовують FPV дрони для ураження російських розвідувальних безпілотників. Це дозволить Повітряним силам… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

“Дорога життя”: військовослужбовиця Оксана Рубаняк видала другу збірку поезій, написану на фронті

Військовослужбовиця Оксана Рубаняк на псевдо Ксена з Івано-Франківщини видала другу збірку віршів під назвою "Дорога… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1200 окупантів, близько 30 артсистем і літак

Минулої доби, 7 липня, Сили оборони ліквідували ще 1200 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська рф минулої доби понад 50 разів штурмували Покровський напрямок

На фронті протягом минулої доби загалом відбулося 141 бойове зіткнення, найактивніше противник діє на Покровському… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

У Франції завершились парламентські вибори, після сенсаційної перемоги лівих у країні почалися заворушення

У Франції завершився другий тур виборів до Національних зборів (нижньої палати парламенту). Партія проросійської Марін… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Сили ППО вночі знищили три ворожі ракети Х-101

російська армія застосувала для повітряної атаки по території Україні цієї ночі крилаті ракети та балістику.… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.