Президент оголосив нові рішення для посилення ППО

Глава держави Володимир Зеленський подякував західним партнерам за виконання домовленостей щодо ППО, а також провів нараду щодо української ракетної програми.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Рубрика.

"Передусім я хочу подякувати нашим партнерам за виконання домовленостей щодо ППО. Ми ставили собі завдання вдвічі збільшити силу нашого повітряного щита, і сьогодні початок цього. Я дякую Німеччині за "Петріот", який уже в Україні. Сильна новина. І ще одна сильна новина: дякую Сполученим Штатам за ще один крок для зміцнення нашої ППО, наших "Петріотів"", – сказав Президент.

За його словами, робота триває, і обов'язково будуть нові рішення.

"Українці вже довели, що немає таких російських ракет, які ми не могли б збити. І максимум робимо, щоб російський терор програв", – підкреслив Зеленський.

Президент сказав:

"Сьогодні провів нараду щодо нашої ракетної програми. Я вдячний кожному і кожній, хто працює заради неї, і наближає абсолютно справедливу нашу здатність дійсно відчутно відповідати Росії на цю агресію", – сказав Президент..зкарними вони не залишаться".

Друге за цей день. Відбулася присяга нових суддів. Двісті сорок вісім людей. Усі вони вже розпочинають роботу.

"Третє. Взяв сьогодні участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних влад України. Були й урядовці, представники різних органів центральної влади. І найближчим часом вони мають детально представити суспільству всі пропозиції щодо того, як підтримати людей, наші громади, українські компанії в умовах жорстких дефіцитів електрики. Є вже зміни до законодавства, які підготовлені та будуть проголосовані. Є рішення уряду. Є нові кредитні програми – повністю безвідсоткові кредити для людей і дешеві й лояльні кредити для бізнесу. Все це має запрацювати якнайшвидше.

Звичайно, ми зосереджені й на перемовинах з європейськими партнерами, щоб збільшити обсяг імпорту електрики. Триває робота і щодо відновлення енергообʼєктів.

Відповідальність за всі частини комплексного пакету рішень щодо енергетики буде персональною для всіх урядовців. І додаткові потреби громад обовʼязково повинні бути враховані", – зазначив глава держави.

А також він подякував всім, хто працює на сто відсотків заради нашої держави і людей!

"Я дякую кожному, хто бʼється заради України як заради себе!"

Як повідомлялося, в Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини, його український екіпаж успішно пройшов підготовку у ФРН.

Свіжі дописи

  • Новини

Жодних змін: США не скасовуватимуть обмеження на удари по росії після обстрілу “Охматдиту”

США не зніматимуть обмеження для українських військових щодо ударів по росії американською зброєю. Про це… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Цьогорічний червень став найспекотнішим за всю історію спостережень

Європейський центр з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) повідомив, що цьогорічний червень… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Атаки українських військових на лінії постачання сповільнили окупантів на Харківщині, – WP

Атаки Сил оборони на лінії постачання окупантів призвели до браку їжі, води та боєприпасів у… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Обстріл київських лікарень 8 липня потрібно розслідувати як воєнний злочин, – Білий дім

Старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер відреагував на російські удари 8 липня по… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Кількість загиблих від обстрілу Києва зросла до 27 осіб

У результаті російського ракетного удару по Києву загинули 27 людей, серед яких троє дітей. Ще… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Наше завдання – зберегти й посилити міцність наших держав: Зеленський під час зустрічі з українською громадою в Польщі

У Варшаві Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади –  волонтерами, медиками, педагогами, громадськими… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.