fbpx
Сьогодні
Відео 19:59 05 Лип 2024

Президент оголосив нові рішення для посилення ППО

Фото: ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський подякував західним партнерам за виконання домовленостей щодо ППО, а також провів нараду щодо української ракетної програми.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Рубрика.

"Передусім я хочу подякувати нашим партнерам за виконання домовленостей щодо ППО. Ми ставили собі завдання вдвічі збільшити силу нашого повітряного щита, і сьогодні початок цього. Я дякую Німеччині за "Петріот", який уже в Україні. Сильна новина. І ще одна сильна новина: дякую Сполученим Штатам за ще один крок для зміцнення нашої ППО, наших "Петріотів"", – сказав Президент.

За його словами, робота триває, і обов'язково будуть нові рішення.

"Українці вже довели, що немає таких російських ракет, які ми не могли б збити. І максимум робимо, щоб російський терор програв", – підкреслив Зеленський.

Президент сказав:

"Сьогодні провів нараду щодо нашої ракетної програми. Я вдячний кожному і кожній, хто працює заради неї, і наближає абсолютно справедливу нашу здатність дійсно відчутно відповідати Росії на цю агресію", – сказав Президент..зкарними вони не залишаться".

Друге за цей день. Відбулася присяга нових суддів. Двісті сорок вісім людей. Усі вони вже розпочинають роботу.

"Третє. Взяв сьогодні участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних влад України. Були й урядовці, представники різних органів центральної влади. І найближчим часом вони мають детально представити суспільству всі пропозиції щодо того, як підтримати людей, наші громади, українські компанії в умовах жорстких дефіцитів електрики. Є вже зміни до законодавства, які підготовлені та будуть проголосовані. Є рішення уряду. Є нові кредитні програми – повністю безвідсоткові кредити для людей і дешеві й лояльні кредити для бізнесу. Все це має запрацювати якнайшвидше.

Звичайно, ми зосереджені й на перемовинах з європейськими партнерами, щоб збільшити обсяг імпорту електрики. Триває робота і щодо відновлення енергообʼєктів.

Відповідальність за всі частини комплексного пакету рішень щодо енергетики буде персональною для всіх урядовців. І додаткові потреби громад обовʼязково повинні бути враховані", – зазначив глава держави.

А також він подякував всім, хто працює на сто відсотків заради нашої держави і людей!

"Я дякую кожному, хто бʼється заради України як заради себе!"

Як повідомлялося, в Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини, його український екіпаж успішно пройшов підготовку у ФРН.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: