fbpx
Сьогодні
14:20 05 Лип 2024

На випадок погіршення ситуації зі світлом львівські школярі вийдуть на навчання у серпні

З 1 вересня школярі та студенти навчатимуться офлайн Фото: ArturVerkhovetskiy/Depositphotos

У Львові навчання в школах розпочнеться 19 серпня, аби на тлі проблем з електропостачанням гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише Рубрика.

"Щоб гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік, ми розпочнемо його раніше – 19 серпня. Таке рішення сьогодні прийняв Штаб підготовки міста до зими", – повідомив Садовий.

У разі повного блекауту всі львівські школи стануть цілодобовими пунктами незламності, де львів'яни зможуть зігрітися та зарядити пристрої.

Якщо ситуація з електроенергією взимку стабілізується, школи працюватимуть у звичному режимі.

Планові зимові канікули розпочнуться 21 грудня. У разі погіршення ситуації з електроенергією канікули продовжать. Також у школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх вдома.

«План такий. Якщо будуть зміни, оперативно повідомимо. Наша мета — забезпечити якісну освіту за будь-яких умов», — написав Садовий.

Ситуація з енергетикою в Україні

Нагадаємо, росіяни за останні кілька місяців завдали до 10 масованих ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Це значно зменшило можливості генерації всередині країни. З цієї причини "Укренерго" щодня застосовує графіки відключення світла. У будні вони останнім часом діють цілодобово.

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії,  влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

Цієї зими в Україні очікується складна ситуація з енергетикою. Світло можуть вмикати 6-7 годин на добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: