fbpx
Сьогодні
21:59 05 Лип 2024

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна зазнала травм. В іншому населеному пункті постраждали 71-річний чоловік та медикиня "швидкої", яка приїхала на виклик.

Про це повідомили голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін та Херсонська обласна прокуратура, передає Рубрика.

Зазначається, що спершу російсько-окупаційні війська близько 15:00 з артилерії обстріляли село Хрещенівка Бериславського району.

Поранень зазнали двоє жінок. Одна з них, якій було 35 років, згодом від травм померла у лікарні.

Інша, якій 32 роки, перебуває у стані середньої тяжкості. У неї діагностували мінно-вибухову травму, а також перелом ноги та поранення стегна.

Крім того, близько 17:00 росіяни атакували з безпілотника село Станіслав.

Унаслідок скидання вибухівки травмовано 71-річного чоловіка (Прокудін пише, що постраждалому — 74 роки), який перебував в автомобілі. У нього вибухова та черепно-мозкова травми, а також контузія.

Постраждала також медикиня бригади швидкої допомоги, яка приїхала на евакуацію пораненого. Понівечено автомобіль медпрацівників.

Ситуація в регіоні

Минулої доби, 4 липня, під ворожим вогнем та авіаударами опинилися 18 населених пунктів Херсонщини, зокрема обласний центр, повідомляли в ОВА.

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області: пошкоджено 2 багатоповерхівки та 11 приватних будинків. Зафіксовано влучання в медичний заклад і газопровід, пошкоджені господарські споруди та приватний автомобіль.

Через російську агресію три людини зазнали поранень.

Як повідомлялось,  в ніч на 5 липня 2024 року РФ атакувала Україну 32-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136". Сили ППО збили всі 32 "шахеди" у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській та Черкаській областях.

У Макарівській громаді на Київщині внаслідок атаки пошкоджені кілька будинків. Люди не постраждали.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: