Новини

Коригували ракетні удари по Одесі: СБУ затримала жіночу агентурну групу фсб

Служба безпеки нейтралізувала агентурну групу фсб, яка діяла в Одесі. До складу ворожого осередку входили три мешканки міста віком від 19 до 23 років, які працювали у місцевій кав'ярні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на СБУ.

За вказівкою російської спецслужби жінки готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі обласного центру. Щоб встановити координати потенційних цілей, фігурантки обходили місто під виглядом дружніх прогулянок. У разі виявлення «потрібного» об'єкта, агентки фотографувались на його фоні, зокрема робили селфі з прив'язкою до місцевості.

Фото: СБУ

Найбільше ворога цікавили локації військкоматів та медустанов, де проходять лікування українські захисники. Також фігурантки намагалися виявити бойові позиції підрозділів ППО та берегової охорони, які обороняють місто з повітря та морської акваторії.

Отримані відомості агентки месенджером відправляли своєму куратору з фсб. Для конспірації під час листування вони ховалися за вигаданими нікнеймами, а також використовували анонімний чат.

Фото: СБУ

За кожне виконане завдання фігурантки отримували від рф грошову «винагороду». Крім того, агентки просили окупантів про «своєчасну евакуацію» та працевлаштування в одну з російських спецслужб.

Фото: СБУ

Однак, СБУ зірвала плани ворога, задокументувала агентурну групу та затримала всіх трьох фігуранток, коли вони готували «звіт» до фсб. Також СБУ провела додаткові заходи для убезпечення локацій українських військ.

Фото: СБУ

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена групою осіб в умовах воєнного стану).

Зловмисниці перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Свіжі дописи

  • Новини

У Франції завершились парламентські вибори, після сенсаційної перемоги лівих у країні почалися заворушення

У Франції завершився другий тур виборів до Національних зборів (нижньої палати парламенту). Партія проросійської Марін… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Сили ППО вночі знищили три ворожі ракети Х-101

російська армія застосувала для повітряної атаки по території Україні цієї ночі крилаті ракети та балістику.… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Уночі росіяни вдарили по одному з районів Харкова, у Сумах також було чути вибух

Ворожі війська вночі вдарили по Основʼянському району Харкова, постраждали дві жінки. В районі міста Суми… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot та мобільну криміналістичну лабораторію

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп під час першого візиту до України обговорив передачу додаткового… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Зеленський заявив, що Україна і надалі буде зміцнювати флот разом із Британією та з Нідерландами

Президент України Володимир Зеленський в неділю, 7 липня, в Одесі з нагоди Дня Військово-Морських сил… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Одесу відвідали міністри Британії та Нідерландів: Гілі анонсував додатковий пакет військової допомоги Україні

У неділю, 7 липня, Одесу відвідали нідерландські міністри, а саме міністр оборони Каспар Велдкамп й… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.