fbpx
Сьогодні
22:07 04 Лип 2024

Зміцнюємо напрямки від Харківщини до півдня: Зеленський про ухвалення на Ставці важливих рішень

Фото: Офіс Президента України

4 липня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, яка була присвячена виробництву РЕБ та дронів в Україні. Також обговорювались питання зміцнення напрямків фронту, де точаться запеклі бої.

Про це пише Рубрика, посилаючись на вечірнє звернення Глави держави.

"Головком Олександр Сирський доповів щодо ситуації на основних напрямках. Найбільше боїв на Покровському напрямку, на нашій Донеччині, але кожен напрямок зараз зміцнюємо, від Харківщини до південних", зазначив Зеленський.

Президент повідомив, що на Ставці обговорювались питання дронів і РЕБ, мова йшла про виробництво в Україні, фінансування, постачання і застосування, від найбільш затребуваних на фронті, зокрема FPV. Була приділена увага і далекобійним дронам.

"Прийняли дуже важливі рішення, час покаже ці рішення на фронті", – сказав президент.

Присутній на Ставці міністр оборони України Умєров доповів щодо деталей поїздки в Сполучені Штати, щодо перемовин, а головне, реалізації тих оборонних пакетів, які оголошені вже, але ще не поставлені в Україну.

"Підштовхуємо цю логістику", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що українські виробники дронів станом на березень цього року вже спроможні щомісяця виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції, а до кінця 2024 року планують вийти на загальну цифру у 2 мільйонів безпілотників.

Також у лютому цього року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що у 2024 році Україна виготовить тисячі безпілотників дальньої дії. Вони зможуть завдати ударів по глибокому тилу РФ.

Окрім того, в Україні запустили серійне виробництво ударних дронів з дальністю ураження понад 1000 кілометрів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: