fbpx
Сьогодні
12:59 04 Лип 2024

Військові ЗСУ запобігли спробам проникнення ДРГ на Чернігівському та Сумському напрямках

Фото: ДПСУ

Армія російської федерації проводить диверсійно-розвідувальну діяльність вздовж усієї смуги північного кордону – на Чернігівщині та Сумщині.

Про це речник Оперативно-тактичного угрупування військ "Сіверськ" Вадим Мисник повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", пише Рубрика.

"На кордоні Чернігівської та Сумської областях противник зберігає свою військову присутність вздовж усієї смуги кордону, проводить обстріли нашої території, населених пунктів. Також проводить диверсійно-розвідувальну діяльність", – сказав Мисник.

За його словами, в останні дні зафіксовано кілька спроб на Чернігівському та Сумському напрямках проведення противником диверсійно-розвідувальної діяльності.

"Своєчасно групи такі спроби виявляли, ми давали ураження ворогу, не дали можливості просуватися вглиб нашої території. Зараз озброєння дуже часто застосовується: це і розвідувальні й ударні безпілотні літальні апарати, FPV-дрони. Як ворог, так і ми активно застосовуємо засоби радіоелектронної боротьби", – додав речник ОТУВ "Сіверськ".

Він зазначив, що ворожа присутність розосереджена, але критичного угрупування в певному напрямку наразі не спостерігається.

"Критичного збільшення немає останні майже два місяці, у порівнянні з весняним загостренням. Але ж ворог застосовує наявний арсенал озброєння, це різного калібру артилерія, FPV-дрони. Рідко, але також використовують удари з авіації керованими авіабомбами або некерованими з гелікоптерів. Вони змінюють напрямки і населені пункти", – підсумував Мисник.

Загалом російські війська за минулу добу 41 раз обстріляли з різних видів зброї прикордонні території Чернігівської та Сумської областей, загалом пролунали 144 вибухи.

Ворожі ДРГ в Україні

Російські ДРГ постійно намагаються прорватися на територію України. Найчастіше це відбувається у:

  • Сумській,
  • Чернігівській,
  • Харківській областях.

При цьому російські диверсійні групи почали змінювати тактику, щоби проникнути вглиб території України. Активності диверсантів сприяє рельєфу.

Додамо, що прикордонники в Сумській області останнім часом фіксують зменшення активності російських диверсійно-розвідувальних груп.

"Але повністю вона нікуди не зникла, і загроза проведення диверсійної діяльності ворогом нікуди не зникає", – сказав Демченко.

За його словами, у ворога зараз недостатньо сил і засобів для того, щоб здійснити вторгнення на Сумському напрямку, проте потрібно бути готовими до будь-яких ситуацій.

Речник ДПСУ зауважив, що російська армія може розширити зону активних бойових дій, як це відбувається на Харківщині, щоб змусити ЗСУ тримати там велику кількість сил і засобів.

Так 26 червня диверсійно-розвідувальна група (ДРГ) російських загарбників намагалася прорватися до Харківської області. Почався бій, який українські прикордонники успішно відбили.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: