fbpx
Сьогодні
16:58 04 Лип 2024

Путін не проти продовжити "стамбульські переговори про мир" з Україною

English version here

Фото: Gavriil Grigorov / Sputnik

Російська федерація може повернутись до так званих "стамбульських домовленостей" щодо миру між рф та Україною, хоча зовсім недавно пропонував інші умови для перемовин.

Про це заявив диктатор країни-агресорки володимир путін на зустрічі "ШОС Плюс", пишуть пропагандисти "РИА Новости".

"Стамбульські домовленості залишаються на столі й можуть бути покладені в основу продовження цих переговорів", зазначив він.

Потім путін почав брехати про те, що росія ніколи не відмовлялась і "зараз готова до продовження мирних переговорів (з Україною)". За версією очільника Кремля, начебто Україна сама відмовилась від перемовин за вказівкою Великобританії та США.

Диктатору також ввижається, що "стамбульські домовленості" влаштують Україну, бо вона начебто їх "парафувала".

Що відомо про перемовини між Україною та росією

Нагадаємо, що 14 червня путін заявив, що має нові пропозиції щодо "мирного врегулювання" війни проти України. Путін нафантазував нові "умови для початку мирних переговорів": українські війська мають вийти з усієї території чотирьох українських областей, а Київ має заявити про відсутність планів вступити до НАТО.

Своєю чергою кандидат у президенти США Дональд Трамп під час дебатів з нинішнім очільником Білого дому Джо Байденом заявив, що пропозиції, висунуті путіним нібито як умови для припинення розв'язаної рф війни проти України, є "неприйнятними".

Однак, двоє близьких радників Дональда Трампа представили свій "план припинення війни" рф проти України, по суті, який є шляхом примусу Києва сісти за стіл переговорів із Москвою та територіальних поступок.

Водночас у Білому домі підтвердили позицію, що саме Україна може вирішити, коли та за яких обставин вести переговори з росією щодо припинення бойових дій, прокоментувавши наявність "плану" в колишнього глави держави Дональда Трампа.

30 червня президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні бачить лише одну модель перемовин з російським диктатором володимиром путіним – щоб це був тристоронній договір з посередниками, який задіювали щодо зернового коридору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: