Про контрнаступ говорити зарано, маємо 14 неукомплектованих бригад, – Зеленський

Наразі Україна має 14 неукомплектованих бригад. Контрнаступ розпочнеться тоді, коли Збройні сили України отримають усю обіцяну допомогу з боку США та європейських союзників.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на президента Володимира Зеленського в інтерв'ю Bloomberg.

Як відзначив президент, наразі ситуація на фронті є проблемною, але не патовою. Її можна вирішити, якщо уся обіцяна допомога з боку союзників України надійде, але цього поки що не сталось.

"У нас стоять бригади без зброї. У нас стоїть резерв. У нас стоять 14 бригад, які неукомплектовані, у яких немає відповідної зброї, про яку вже голосували та говорили. Пакети повинні приходити, але вони йдуть повільно", – додав він.

Зеленський відзначив, що Київ вдячний Конгресу Сполучених Штатів Америки (США) за надання підтримки, втім Україна не може говорити про контрнаступальні дії тоді, коли уся допомога не прийшла. Сьогодні ж Сили оборони зосереджені на тому, щоб захистити території від ворога.

Відповідаючи на питання, чи відбудеться контрнаступ України у 2024 або ж 2025 році, президент заявив, що Сили оборони підуть в наступ тоді, коли отримають усю обіцяну допомогу з боку США та європейських союзників.

"Я не знаю (графік, – ред.), ніхто не знає. На жаль. І це найбільша трагедія цієї війни. Між рішенням і реальним фактом у нас на жаль дуже довго", – відзначив він.

Як пояснив президент, росія користується тим, що Україна довго очікує на допомогу.

Зокрема завдяки публічним заявам ворог проінформований про те, що Київ може готуватись до контрнаступу, або ж про те, в яку частину країни піде та, чи інша зброя. Це ускладнює можливість зробити для ворога "сюрприз".

Відповідаючи на питання, чи достатньо особового складу, президент відзначив:

"Складно говорити про людей. Солдати завжди кажуть, що їх недостатньо. Цивільні завжди кажуть, що вже в нас забагато людей в армії. Але станом на сьогодні ситуація значно краща, ніж була попередні три місяці. Номер один це обладнання".

Допомога Україні від США

Від початку повномасштабного вторгнення США є одними з головних союзників України у її боротьбі з російською агресією. Штати підтримують Київ не лише у гуманітарній та фінансовій сферах, але й у військовій.

Як приклад, 7 червня, Вашингтон оголосив про пакет допомоги Україні на 225 млн доларів.

Зокрема вчора, 3 липня, Штати оголосили пакет, який містить дві суми –$150 млн в межах фінансування за президентськими повноваженнями, а також понад $2,2 млрд з фонду Ініціативи сприяння безпеці України.

Передбачається, що в Україну будуть поставлені:

  • ракети для ЗРК HAWK,
  • боєприпаси для HIMARS,
  • артснаряди калібрів 155 мм і 105 мм;
  • мінометні снаряди 81 мм;
  • протитанкові системи TOW, Javelin і AT-4;
  • боєприпаси до стрілецької зброї та гранати.

Крім того, ЗСУ отримують:

  • обладнання та боєприпаси для підривних робіт;
  • тактичні транспортери,
  • аеронавігаційні системи та обладнання для забезпечення діяльності літаків;
  • також запчастини, техобслуговування та інше допоміжне обладнання.

Паралельно США виділяють близько $2,2 млрд в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), які підуть на закупівлю для України ракет-перехоплювачів для систем ППО Patriot і NASAMS. Причому доставка буде прискорена – за рахунок перенесення на пізніший термін замовлень для інших країн, як про це раніше заявляв президент США Джо Байден.

"Сполучені Штати продовжать працювати разом із близько 50 членами Альянсу та партнерами, щоб гарантувати, що відважні оборонці України отримають критичні можливості, необхідні для боротьби з російською агресією",- підкреслили в оборонному відомстві США.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: морська піхота отримала п’ять командних пунктів управління безпілотниками

У межах спільного проєкту фонду "Повернись живим" та групи компаній VIDI під назвою "Драйв розвідки"… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У київській картинній галереї відкрилася фотовиставка “Не мовчи. Полон вбиває”

У Національному музеї "Київська картинна галерея" відкрилася фотовиставка "Не мовчи. Полон вбиває", яку присвятили жінкам, що… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Під час останніх атак “Іскандерами” по Одещині та Дніпропетровщині окупанти поцілили по макетах літаків

російські загарбники нещодавно завдали удару по аеродрому в Дніпропетровській області та атакували Одеську: українські захисники… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — 2500 дронів від Латвії, а українські дрони почнуть купувати через Prozorro

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🇱🇻 У липні… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Українська співачка Федишин на зібрані на концертах $300 тисяч купила 60 авто для ЗСУ

Під час благодійного туру Сполученими Штатами Америки та Канадою, який тривав у травні та червні,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У столиці відреставрували хрест Софійського собору

У Києві фахівці завершили реставрацію центрального хреста Софійського собору. Про це повідомив перший заступник генерального… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.