Президент назвав країни, що можуть бути посередниками у разі перемовин з росією

Сполучені Штати та Китай можуть стати посередниками у разі переговорів із російською федерацією. Це дозволить закінчити війну для України справедливо. Також Володимир Зеленський висловився про участь росії та путіна у другому саміті миру.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, пише Рубрика з посиланням на його інтерв'ю Bloomberg.

"Я думаю Америка, Китай. Я думаю удвох. Я знаю, що них є між собою дуже великі питання. Я це розумію. Але мені здається, якщо ми хочемо, щоб ця війна закінчилася справедливо для України, для всього світу, їм прийдеться знаходити десь якісь позиції, щоб зупинити Путіна разом. Кожен по-своєму, але разом", – сказав він.

В іншому випадку, за словами президента, буде запропоноване закінчення війни, яке не буде справедливо для України.

"Бо Росія буде гратися, Путін буде бачити, що більшість світу не на боці України і світ розділений. Він працює над цим і його команда постійно над цим працює. І тому, мені здається, найпотужніше – це обопільний тиск США та Китаю", – констатував Зеленський.

Також український президент заявив, що росія може брати участь у другому саміті миру. При цьому не факт, що глава кремля володимир путін буде присутнім.

"Якщо наступний саміт миру буде йти по тому плану, який ми передбачаємо, другий саміт передбачає, що буде план з усіма пунктами як ми бачимо закінчення війни, і на нашому боці буде більшість світу. Якщо план буде готовий – ми організовуємо другий саміт миру і там повинні бути представники РФ, а хто це буде – ми подивимось", – сказав він.

При цьому президент сказав, що не впевнений, що саме путін буде представляти росію

"Мені здається, що він боїться виїзджати із Росії. Може до цього моменту в Кремлі буде інша людина, ну що ж – буде інша", – додав Зеленський.

Пропозиція припинення вогню

Під час нещодавнього візиту до Києва премʼєр Угорщини Віктор Орбан запропонував Зеленського припинити вогонь перед початком мирних переговорів з Росією.

У Офісі президента зазначили, що Будапешт не перших, хто виступає з відповідною пропозицією, під час засідання Ради безпеки ООН представник Китаю закликав Україну та росію піти "назустріч один одному" і якнайшвидше почати мирні перемовини.

Зеленський вислухав Орбана, втім у відповідь виклав свою позицію.

Наразі можлива лише одна модель перемовин з російським президентом володимиром путіним. Для цього треба залучити посередників, котрі були залучені у створенні зернового коридору.

Наприклад, нещодавно президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна хоче стати посередником для "справедливого миру" між Україною та Російською Федерацією.

Також Зеленський заявляв, що Україна повинна розробити зрозумілий мирний план. Він повинен бути готовим вже до кінця поточного

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: морська піхота отримала п’ять командних пунктів управління безпілотниками

У межах спільного проєкту фонду "Повернись живим" та групи компаній VIDI під назвою "Драйв розвідки"… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У київській картинній галереї відкрилася фотовиставка “Не мовчи. Полон вбиває”

У Національному музеї "Київська картинна галерея" відкрилася фотовиставка "Не мовчи. Полон вбиває", яку присвятили жінкам, що… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Під час останніх атак “Іскандерами” по Одещині та Дніпропетровщині окупанти поцілили по макетах літаків

російські загарбники нещодавно завдали удару по аеродрому в Дніпропетровській області та атакували Одеську: українські захисники… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — 2500 дронів від Латвії, а українські дрони почнуть купувати через Prozorro

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🇱🇻 У липні… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Українська співачка Федишин на зібрані на концертах $300 тисяч купила 60 авто для ЗСУ

Під час благодійного туру Сполученими Штатами Америки та Канадою, який тривав у травні та червні,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У столиці відреставрували хрест Софійського собору

У Києві фахівці завершили реставрацію центрального хреста Софійського собору. Про це повідомив перший заступник генерального… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.