fbpx
Сьогодні
10:23 04 Лип 2024

Нічна атака дронів: на Житомирщині уламки БпЛА впали на будинок, а на Чернігівщині "Шахед" влучив по енергооб'єкту

Фото: Сили оборони півдня

У Житомирській області під час ворожої атаки уламки російського БпЛА впали на будинок. Почалась пожежа, постраждала жінка. А на Чернігівщині один з безпілотників рф потрапив по енергооб'єкту. Повітряна тривога в області через ворожу атаку дронами тривала понад 5 годин.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram глави Житомирської ОВА Віталія Бунечка та на голову Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса в Telegram.

Житомирська область

Сьогодні вночі, 4 липня, під час атаки уламки дрона рф впали на будинок. Почалась пожежа.

"Через падіння уламків виникла пожежа в одному з приватних будинків, яку оперативно ліквідувала ДСНС", – розповів він.

За даними Бунечка, внаслідок пожежі постраждала жінка, яку госпіталізовано до лікарні.

"Їй надається необхідна допомога", – зазначив голова ОВА.

Чернігівська область

У Чернігівській області повітряна тривога через атаку рф дронами тривала понад 5 годин. Один з ворожих безпілотників потрапив по енергооб'єкту.

"На зараз без електропостачання залишаються 5963 споживача. Енергетики працюють над відновленням", – зауважив Чаус.

Атака дронів рф

Російські війська влаштували масовану атаку по Україні в ніч на 4 липня. Окупанти запустили 22 дрони, які заходили в небо країни з північного напрямку. Повітряна тривога тривала майже до ранку, відбій пролунав о 5.44.

Додамо, що ймовірно, ціллю загарбників була атака на Київ. На столицю російські безпілотники заходили хвилями, але всі ворожі цілі вдалося збити на підльоті.

Близько опівночі загроза ударних БпЛА з'явилася у Сумській та Чернігівській областях. Згодом БпЛА перемістилися на Сумщину в напрямку Конотопа.

Пізніше стало відомо про роботу ППО у Київській області.

Сигнал тривоги залунав у столиці близько 04:13. Після цього в місті було чути вибухи. У КМВА повідомили, що на підступах до Києва та в області працюють сили та засоби протиповітряної оборони. Уже о 04:51 в столиці оголосили про відбій повітряної тривоги.

Також під час повітряної атаки над територією Житомирської областю, за попередньою інформацією, знищено 3 дрони-камікадзе типу "Шахед".

Як повідомляв командувач Повітряних сил Микола Олещук, ППО не збила лише один безпілотник.

А вранці, 3 липня, російські загарбники запустили по Україні ударні безпілотники та ракети, у тому числі й "Іскандери". Силам протиповітряної оборони вдалося збити 11 повітряних цілей ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: