МЗС росії висловило підтримку Ле Пен: лідерка ультраправих Франції обурилась на це

Російська федерація висловилась на підтримку ультраправої партії перед другим туром парламентських виборів у Франції, що пройде 7 липня.

Де-факто лідерка "Національне об'єднання" прокоментувала повідомлення російського МЗС, пише ЄП.

В ефірі телеканалу TF1 політикині довелося виправдовуватись за повідомлення російського МЗС у X (Twitter), згідно з яким "французький народ прагне до суверенної зовнішньої політики".

"Коли ви робите такий показний та провокаційний твіт, це можна прирівняти до форми втручання", зазначила Ле Пен.

За її словами, якби у росії думали, що "в них є інтерес, вони б не писали в Twitter".

Лідерка ультраправої партії також заявила, що "абсолютно не відчуває відповідальності за російські провокації щодо Франції та (її президента) Емманюеля Макрона".

Водночас Ле Пен повторила, що вона "збереже підтримку України" у разі отримання абсолютної більшості у парламенті та ще раз як червону лінію вказала те, що жоден французький солдат не буде відправлений на цей фронт.

Раніше у Кремлі заявили, що результат першого туру дострокових виборів до парламенту у Франції підтверджує тенденції, які "ще раніше окреслилися в цілій низці європейських країн".

Своєю чергою лідер "Національного об'єднання" Жордан Барделла заявив, що в разі приходу його політичної сили до влади він не дозволить росії "поглинути Україну".

Також Барделла запевняв, що готовий протистояти росії, якщо він стане прем'єр-міністром після дострокових парламентських виборів.

Що відомо про вибори у Франції

Макрон на тлі програшу у виборах до Європарламенту оголосив про розпуск парламенту. У партії Макрона результати виборів до Європарламенту вже назвали "національною трагедією".

Президент "Національного об'єднання" Жордан Барделла закликав Макрона розпустити парламент. У відповідь Макрон заявив, що він упевнений, що французи зроблять "правильний" вибір на позачергових виборах.

У відповідь сотні тисяч французів вийшли на марш проти ультраправих політичних сил. А Макрон  заперечив, що розглядає можливість піти у відставку, якщо на наступних парламентських виборах переможе "Національне об'єднання".

І все-таки 1 липня у першому турі парламентських виборів у Франції перемогу здобуло "Національне об'єднання". Політсила президента Еммануеля Макрона обіймає наразі третю позицію.

Свіжі дописи

  • Новини

У Франції проходить голосування у другому турі парламентських виборів

У Франції в неділю, 7 липня, проходить голосування у другому турі дострокових парламентських виборів, на… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Потенціал річки Дніпро: Greenpeace та Ro3kvit представили масштабне дослідження

У місті Кременчук Полтавської області експерти Greenpeace Центральної та Східної Європи та Урбаністичної коаліції Ro3kvit… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Українські розвідники вдарили по важливих об’єктах рф в окупованих Дебальцевому та Новолуганському

Напередодні, 6 липня, бійці Головного управління розвідки у взаємодії з підрозділом аеророзвідки 45-ї окремої артилерійської… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

В ISW пояснили, навіщо угорський прем’єр їздив до Києва, а потім в Москву

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан своїми візитами до Києва та Москви прагне підірвати західну військову допомогу… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

У Воронезькій області після удару БпЛА відбулася детонація боєприпасів

У Воронезькій області російської федерації після атаки безпілотників почалася пожежа на складі з "вибухонебезпечними об'єктами".… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Російська армія минулої доби ще втратила 1100 своїх солдатів, 16 ББМ та 40 артсистем

Минулої доби, 6 липня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.