Кулеба назвав два ключові рішення, які можуть змінити ситуацію у війні

Переламати ситуацію на фронті можна, але це буде дуже складно зробити: для цього необхідно ухвалити два ключові рішення.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє LRT.

"Переламати ситуацію можна, але дуже складно. У ній багато складових і багато рішень, які необхідно прийняти. Деякі з них залежать від нас, і ми ухвалюємо ці рішення.

Деякі рішення залежать від наших партнерів, і вони теж, як правило, розуміють, що ці рішення необхідно ухвалювати", – заявив очільник зовнішньополітичного відомства.

Міністр зазначив, що одне з рішень – знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі.

"Якби мені довелося назвати два ключові рішення, які необхідно ухвалити, щоб переломити тенденцію, я б згадав знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі", – заявив Кулеба.

Як зауважив він, це "справжня больова точка сухопутних військ" України.

"Те, що ми вважаємо головною причиною успіху росіян, – це просто незліченні керовані бомби, що скидаються на наші наземні сили. Вони знищують і вбивають у величезних масштабах, а іноді просто згладжують позиції, не залишаючи нічого для оборони.

Тому, щойно нам вдасться усунути загрозу авіабомб, наші наземні позиції зміцняться, і Росії буде дуже важко просуватися вперед", – заявив міністр.

Кулеба заявив, що друге рішення для зміни ситуації на фронті – збільшення постачання боєприпасів.

"Друге рішення, про яке всі говорять місяцями і роками, над яким працюють місяцями і роками, – це збільшення поставок боєприпасів.

Якщо ми захистимо наші сили від керованих Росією бомб, якщо в нас буде достатньо артилерії та боєприпасів для знищення рухомих російських колон і підрозділів, що рухаються, це буде величезною інвестицією у зміну тенденцій на полі бою", – наголосив він.

Ситуація на фронті

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що армія російської федерації контролює більшу частину Красногорівки, в районі Кліщіївки тактичних успіхів досягли війська Збройних сил України.

Також війська рф захопили у Донецькій області село Шуми та намагаються прорватися на Торецьк.

А аналітики ISW зазначали, що для того, щоб у Донецькій області створити оперативні можливості для просування або в районі Часового Яру, або в районі Авдіївки, російське військове командування має намір використати наступ на Торецьк.

Окрім того, військові Збройних сил України відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру. Сили оборони зайняли більш вигідні позиції, однак противник продовжує тиснути.

Загалом минулої доби, 3 липня, Сили оборони ліквідували ще 1200 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 547 470 солдатів. 

Свіжі дописи

  • Новини

YouControl: Закриття ФОПів в Україні зросло на 54%, а компаній – на 15%

Майже 92 тисячі ФОПів припинили діяльність в Україні за перше півріччя 2024 року. Це на… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

ДТП із 14 загиблими на Рівненщині: назвали кілька версій події

Перші подробиці розслідування автопригоди, яка забрала життя 14 людей у Рівненському районі 6 липня, розповіли… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Ігнат розповів про нещодавній удар по аеродрому в Миргороді та яких втрат зазнали Повітряні Сили

2 липня російські загарбники завдали балістичного удару по аеродрому в Миргороді Полтавської області, де уразили… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Запустили проєкт допомоги переселенцям у місцях тимчасового проживання Полтавщини та Кіровоградщини: як працює рішення

Громадська організація "Інша Жінка" за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України реалізує проєкт із захисту… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Міносвіти запустило сайт для вступників, де можна знайти та обрати профтех по всій Україні

В Україні з'явився сайт, де можна буде вступникам підібрати профтехучилище за своїми вимогами та вподобаннями.… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

ФРН реконструювала лікарню та побудувала дві сонячні електростанції й кол-центр в Солоному на Дніпропетровщині

Уряд Німеччини профінансував реновацію приміщень КНП "Солонянська багатопрофільна лікарня". Також встановлено сонячні електростанції в лікарні… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.