fbpx
Сьогодні
Фото 12:40 04 Лип 2024

До української столиці прибув голова Генштабу Польщі

English version here

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

До Києва 4 липня приїхав начальник Генштабу Збройних сил Польщі Вєслав Кукула. Він прибув до столиці за запрошенням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Генштаб Польщі, Генштаб ЗСУ.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

"Начальник Генерального штабу ЗС Польщі генерал Вєслав Кукула розпочав робочу зустріч у Києві з покладання букету квітів до Стіни пам'яті загиблих за Україну", – йдеться у повідомленні Генштабу Польщі.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Зазначається, що генерал здійснив візит до України на запрошення главкома Олександра Сирського.

"Це ще одна важлива зустріч обох командувачів, яка демонструє солідарність та співпрацю між Польщею та нашим східним сусідом перед російською агресією", – додали в Генштабі.

При цьому у Генштабі ЗСУ уточнили, що генерали провели плідні переговори для посилення співпраці щодо протистояння російській агресії.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

"Польща є надійним партнером України з самого початку повномасштабного вторгнення Росії. Цінуємо військово-технічну допомогу та дипломатичну підтримку Польщі. Вдячні також за надання допомоги у підготовці наших підрозділів, які вже стали на захист держави. Перемогти агресора можна лише разом", – сказав Сирський.

Допомога Польщі Україні

З початку масштабного вторгнення РФ до України Польща всебічно допомагає Україні у боротьбі проти агресії РФ. Зокрема, Польща є однією з країн, куди виїхала велика кількість українців, які рятувались від війни.

Нагадаємо, наприкінці квітня польський уряд продовжив тимчасовий захист для українських біженців, включно із чоловіками, до вересня 2025 року.

Нещодавно повідомлялося, що на саміті НАТО у Вашингтоні Польща оголосить про оперативну готовність навчального центру НАТО-Україна.

Про створення центру в Польщі було оголошено в лютому. Він має займатися, зокрема, узагальненням уроків війни в Україні та підтримкою Києва в боротьбі з Росією.

Крім того, Польща може підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки з Україною до саміту НАТО.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: