fbpx
Сьогодні
22:26 04 Лип 2024

Безпілотники ГУР атакували Тамбовський пороховий завод, який став ціллю вже не вперше

Фото: Ілюстративне / Root-nation.com

4 липня ударний безпілотник Головного управління розвідки Міноборони України атакував Тамбовський пороховий завод у росії: БпЛА раніше вже атакували це підприємство.

Про це повідомляє джерело hromadske в українській розвідці.

Як зазначає джерело, атаку на завод у місті Котовськ здійснили за допомогою кількох дронів-камікадзе, один з яких успішно уразив обʼєкт. Наслідки влучання, ступінь ураження та інформацію про втрати ворога розвідники ще уточнюють.

Влада регіону підтвердила атаку, проте намагається заперечити факт ураження. За словами губернатора Тамбовської області Максима Єгорова, близько 4 ранку зафіксували два БПЛА, які начебто знищили. При цьому, за його словами, "жертв та руйнувань немає".

Водночас місцеве опозиційне видання "Твердый знак" опублікувало відео, на якому видно влучання одного з дронів-камікадзе та подальшу детонацію на території заводу.

"Звісно, жодного влучання не було. І Тамбовського порохового заводу в такому разі також не було", з іронією прокоментував операцію співрозмовник у ГУР МОУ.

Що відомо про вибухи на пороховому заводі

Тамбовський пороховий завод – одне з найбільших підприємств Росії, де виробляються боєприпаси та порохи для стрілецької зброї. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну завод збільшив виробництво на третину. Підприємство перебуває під санкціями з березня 2023 року.

Нагадаємо, що влітку минулого року у вже був зафіксований вибух на пороховому заводі. Тоді в приміщенні почалася пожежа. Загинули п'ятеро людей, ще 18 постраждали.

Також у ніч проти 11 листопада у Тамбовській області рф стався вибух на пороховому заводі. За півтори години вогонь нібито вдалося загасити. Площа пожежі становила 300 метрів.

Окрім того, 19 січня відбулася атака на пороховий завод під Тамбовом, а також на нафтобазу під Брянськом, завдавши шкоди російським окупантам.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: