fbpx
Сьогодні
16:12 03 Лип 2024

Зеленський: якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам вже сьогодні

English version here

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо у кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа є план щодо завершення російсько-української війни, він має поділитися ним. Однак попередив: будь-яка пропозиція не повинна порушувати суверенітет України.

Про це глава української держави сказав в інтерв'ю Bloomberg, цитує Рубрика.

«Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам сьогодні. Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність — ми хочемо бути до цього готові, ми хочемо знати», — сказав Зеленський.

Він поскаржився на затримки постачання зброї від західних союзників і сказав, що «потенційно готовий» зустрітися з Трампом, щоб почути пропозиції його команди.

«Вони не можуть планувати моє життя і життя наших людей і наших дітей. Ми хочемо зрозуміти, чи будемо мати в листопаді потужну підтримку США, чи залишимося самі», — зазначив президент.

Зеленський відкинув думку про те, що українські та російські сили перебувають у глухому куті на полі бою. Він заявив, що наші  військові мають кращі позиції щодо живої сили, ніж це було кілька місяців тому, а новий наступ — це питання озброєння їхніх бригад.

Президент високо оцінив пакет допомоги на 61 мільярд доларів від США, але додав, що військова техніка надто довго доставляється на фронт.

«Це найбільша трагедія цієї війни, що між рішенням і реальним фактом ми справді довго, довго, довго чекаємо», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський останній раз був у США в грудні 2023 року, а не "чотири дні тому".

Окрім того, фінансування на підтримку України у розмірі 61 млрд доларів було погоджене лише раз.

До того ж Трамп підтримав ту версію проєкту, яку у підсумку ухвалили, і висловив підтримку спікеру Палати представників Майку Джонсону.

Варто додати, що минулого року Трамп заявляв, що зможе зупинити російсько-українську війну "за 24 години".

Після цього Зеленський запросив його відвідати Україну.

"Я запрошую (в Україну – ред.) президента Трампа. Якщо він зможе приїхати сюди, мені знадобиться … 24 хвилини, щоб пояснити президенту Трампу, що він не може керувати цією війною. Він не може забезпечити мир через Путіна", — сказав Зеленський в ефірі NBC "Meet the Press" у листопаді.

Президент України Володимир Зеленський в одному з останніх інтерв'ю попередив, що Трамп ризикує "стати лузером", якби, як президент США, реалізував "мирний план" з примусом України до поступок агресору.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: