fbpx
Сьогодні
Відео 20:15 03 Лип 2024

Зеленський: Готуємось до саміту НАТО у Вашингтоні, і зокрема з точки зору "петріотів" для України

Фото: ОПУ

Під час традиційного вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський повідомив, що увесь цей день в Дніпрі тривають рятувальні роботи після російського ракетного удару. Більш ніж 50 людей постраждали, 5 загиблих. Усім надається необхідна допомога.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

За словами глави держави в Дніпрі пошкоджені будинки, лікарня, підприємство. Були також ракетні удари по інших наших регіонах, керовані авіабомби – по Харкову і по наших фронтових позиціях.

"Усе це можемо зупинити тільки одним: тільки більшою кількістю систем ППО, тільки більш далекобійними ударами по місцях базування російських терористів, по їхніх авіабазах. Про все це активно говоримо з партнерами – на всіх рівнях. Готуємось до саміту НАТО у Вашингтоні, і зокрема з точки зору «петріотів» для України", – повідомив Президент.

Також Зеленський інформував, що провів сьогодні кілька нарад щодо нашої комунікації з партнерами – щодо планів на цей липень. Будуть важливі перемовини. Також є прогрес і щодо нових безпекових угод для України. Вдячний команді за цю роботу. Провів сьогодні наради з урядовцями: Премʼєр-міністр Шмигаль, перша віце-премʼєр Свириденко, віце-премʼєр Федоров, міністр фінансів Марченко.

"Уже є чіткі деталі нових рішень для українців – нових програм, які допоможуть людям у цей час дефіцитів електрики, а також щодо стабілізації мобільного звʼязку. Зараз потрібен максимум можливостей забезпечити генерацію – створення нової децентралізованої генерації, і під це буде фінансовий ресурс. Найближчим часом урядовці представлять всю конкретику", – наголосив Зеленський.

Президент говорив сьогодні і з Головкомом Сирським – була доповідь щодо фронтової ситуації. Також – з міністром оборони Умєровим – щодо його контактів в Америці, щодо нових пакетів для України.

Зустрівся сьогодні з Головою Генеральної Асамблеї ООН та привітав із початком роботи нового Премʼєр-міністра Нідерландів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: