Новини

Виграти каву з Залужним за донат: як працює це рішення та як стати його частиною

Кожен охочий може завдяки донату зустрітися з колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. "Рубрика" розповідає подробиці.

З початком повномасштабного вторгнення безліч українських волонтерських  проєктів без упину працюють виключно на потреби фронту. Один з них "Медіа-кава" — ініціатива з Луцька, завдяки якій можна отримати можливість випити кави з відомою людиною. 

У 2022 "Рубрика" вже писала про цей проєкт. Суть ініціативи проста. Завдяки онлайн-аукціону, який проходить на сторінці проєкту у Фейсбук можна знайти цікавого співрозмовника на каву офлайн чи онлайн і водночас — допомогти нашим захисникам.

З моменту заснування ініціативи у якості "каволотів" на "Медіа-каву"  завітало багато відомих та цікавих осіб — журналістів, блогерів, письменників, музикантів, військових, лікарів, посадовців, спортсменів. 

А тепер в рамках ініціативи можна задонатити та покавувати з самим Валерієм Залужним — Головнокомандувачем Збройних сил України (2021-2024), Надзвичайним та повноважним послом України у Великій Британії. 

Як це працює?

Лот-вибух

Організатори проєкту зізнаються — домовитися про участь Валерія Залужного у "Медіа Каві" було зовсім не просто.

"Насамперед хочу сказати, що дуже вдячний Валерію Федоровичу за підтримку і за його участь у «Медіа-каві» — це для мене велика честь", — коментує Мирослав Ватащук, адміністратор спільноти "Медіа-кава".

Зазвичай стартова ціна кожного лоту — 150 гривень. Але, як зазначає Мирослав Ватащук, цей лот — єдиний і неповторний, тому і процедура буде дещо інакшою.

Правила участі в онлайн-аукціоні

Отже, на аукціон виставляється можливість попити кави з Валерієм Залужним.

Ставки потрібно робити у коментарях під описом лота. 

  • Початкова ставка донату — 10 тисяч гривень. 
  • Крок ставки — 5 тисяч гривень або сума, кратна 5 тисяч гривень. 
  • Ставка не може перевищувати попередню ставку більше, ніж на 100%.
  • Якщо ставка протягом 48 годин не перебивається, то вона оголошується переможною. 

У користувача, який став переможцем, є 48 годин, аби вийти на зв'язок із Мирославом Ватащуком — адміністратором "Медіа Кави" щодо донату ставки. Якщо цього не відбудеться, переможною буде оголошена попередня ставка або ж аукціон буде продовжено. 

Якщо акаунт, з якого зроблено ставку, має ознаки боту або фейкового, ставку може бути не зараховано до верифікації акаунту шляхом відеодзвінка. Анонімні ставки не приймаються. 

А це точно працює?

На момент написання новини найвищою ставкою було 200 тисяч гривень. І це — не межа, торги тривають. Організатори ініціативи закликають всіх охочих: приєднуйтеся, можливо саме ваша ставка стане виграшною!

Випити кави та поспілкуватися з Валерієм Залужним можна буде офлайн або онлайн. Але не поспішайте купувати квиток до Лондона або запрошувати пана генерала до себе в гості.

"Всі ми розуміємо, що зараз Валерію Залужному — не до дозвілля. Тому кавування відбудеться після Перемоги", — розкриває подробиці домовленості з легендарною особою Мирослав Ватащук. 

Він додає, після оплати донату (переможної ставки) буде створено спеціальний чат, де буде узгоджено зручні для донатора та Валерія Залужного дата, час і формат спілкування за кавою після Перемоги. 

Втім, без миттєвої нагороди людина, яка запропонує найбільшу ставку, також не залишиться. Який саме сюрприз очікує переможця — це поки що організатори тримають у таємниці.

Куди підуть кошти?

Зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу бійцям Сил спеціальних операцій та інших підрозділів Сил оборони. 

Мирослав Ватащук розповідає: усі гроші, зібрані ініціативою "Медіа-кава" витрачаються на "наших котиків" за принципом оперативної нагальності. Наприклад, коли є потреба терміново відремонтувати авто чи швидко закупити дрон для конкретного підрозділу. Про всі витрати пан Мирослав регулярно звітує на сторінці спільноти. 

Загалом завдяки ініціативі вдалося зібрати для ЗСУ вже понад 7,5 мільйонів гривень. Звіти ініціатива поширює на своїй сторінці у Фейсбуці.

Свіжі дописи

  • Новини

Відновлення Чорнобильської зони: ЄБРР виділить кошти

Для Чорнобиля (РМСЧ) на відновлення Зони відчуження Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти. На… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

ВООЗ надала перші в історії клінічні настанови щодо відмови від куріння: у чому рішення

Уперше в історії Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила клінічні рекомендації щодо відмови від тютюнопаління.… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Міжнародний кримінальний суд розслідує катування росіянами українських полонених 

Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів, що… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Український військовий корабель “Гетьман Іван Мазепа” у морі проходить випробування, – ВМС ЗСУ

Ходові (державні) випробування в морі проходить багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" Військово-морських сил… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Військовий інститут КНУ оголошує набір абітурієнтів на 2024 рік: деталі

Військовий інститут при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка анонсував про відкриття прийому документів для… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.