fbpx
Сьогодні
08:40 03 Лип 2024

Україні дозволять стріляти на більшу відстань, якщо рф спробує розширити фронт, - Держдеп

English version here

Photo: CNN News

Сполучені Штати Америки дозволять Україні вести вогонь на більшу відстань, у випадку, якщо російська федерація спробує розширити фронт теперішніх бойових дій.

Про це заявив помічник Державного секретаря з питань Європи Джеймс О'Браєн під час слухання в Комітеті Палати представників з міжнародних відносин, Голос Америки.

Під час засідання в Конгресі США вчергове закликали зняти усі обмеження із ЗСУ на використання далекобійних американських ракет ATACMS по російських військових об'єктах на території рф.

"Військовий злочинець путін і його сили розрахували точну дистанцію для ударів по Україні з Російської території – таким чином, щоб Україна не могла завдати ударів у відповідь. Хоча деякі обмеження на українські контратаки вже було знято, цього очевидно недостатньо", – заявив конгресмен-республіканець Джо Вілсон.

Законодавці, які підтримують зняття усіх заборон із ЗСУ наголошують, що ця вимога є двопартійною, її підтримують як республіканці, так і демократи.

Виступаючи під час слухань у комітеті конгресмен-республіканець Томас Кін, заявив, що зміна політики, щодо дозволу Україні вражати цілі на російській території, відбулась лише після того, як російські війська відкрили новий фронт поблизу Харкова.

І навіть тоді, за словами республіканця, "адміністрація вдалася до напівзаходів".

"Політику було переглянуто, але загалом, Конгрес досі не розуміє, якою саме є ця політика. Останні звіти вказують на те, що адміністрація обмежує використання американської зброї на території Росії в межах 100 кілометрів від кордону України.

Що значно менше повного радіуса дії атакамсів, який становить понад 300 кілометрів. Скільки російських авіабаз знаходяться в зоні дії атакамсів, які адміністрація не дає вразити Україні?" – запитав у представника Держдепартаменту Кін.

На що О'Браєн сказав: "Якщо росія спробує розширити нинішній фронт, то Україні дозволять вести вогонь на більшу відстань".

Як зауважив представник Держдепу, росія втрачає здатність наступати через знищення Україною російських потужностей поблизу кордонів.

О'Браєн додав, що пріоритетом США було надати зброю та зосередити її "в областях найгострішої необхідності".

"Ми спостерігаємо різкі зміни в здатності Росії підтримувати свою кампанію проти України через втрату об'єктів в зоні, де дозволено вести вогонь", підкреслив помічник Державного секретаря.

Нагадаємо, що позиція Сполучених Штатів щодо застосування українською армією американської зброї по території росії наразі залишається незмінною, однак це не стосується російських військових об'єктів у тимчасово окупованому Криму.

Треба зазначити, що після розпочатого нового наступу російських військ у Харківській області, деякі європейські країни розпочали кампанію призову щодо послаблення обмежень використання переданої зброї Україною. Понад 10 європейських країн підтримали Київ щодо застосування західної зброї на території росії.

Зокрема, 31 травня президент США Джо Байден дозволив Україні завдавати ударів американською зброєю по території росії. Зазначалося, що дозвіл поширюється лише на російську територію біля Харківської області й спрямований на захист Харкова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: