Україна отримала від МВФ черговий транш у розмірі $2,2 млрд

Черговий транш розміром 2,2 млрд від Міжнародного валютного фонду отримала Україна: кошти спрямують на підтримку державного бюджету.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Рубрика.

Очільник українського уряду зазначив, що це частина коштів, передбачених програмою EFF обсягом 16 млрд доларів.

Шмигаль також розповів, що для їх отримання Україна виконала "важливу домашню роботу" та успішно пройшла четвертий перегляд програми.

Перерахована сума повинна допомогти уряду у фінансуванні:

  • критичних видатків бюджету,
  • соціальних допомог,
  • зарплат медиків та учителів.

Нещодавно Рубрика писала, що Рада директорів МВФ завершила четвертий перегляд програми  розширеного фінансування для України (EFF), ухваливши рішення про виділення Україні близько 2,2 млрд доларів.

У МВФ зазначали, що це вже четвертий перегляд програми EFF, і зауважували: показники України залишаються високими, попри складні умови.

"Усі кількісні критерії ефективності на кінець березня були виконані, а всі структурні контрольні показники до кінця червня були виконані вчасно або з короткою затримкою", — заявили у МВФ.

З траншем у 2,2 млрд доларів загальний обсяг виплат в рамках програми сягне близько 7,6 млрд доларів.

Програму EFF для України терміном на 48 місяців з правом доступу до 11,6 млрд СПЗ (еквівалент 15,6 млрд доларів США) затвердили 31 березня 2023 року, нагадали у МВФ.

Також зазначили, що фіскальна політика на решту 2024 року, а також підготовка бюджету на 2025 рік мають бути підкріплені зусиллями з мобілізації доходів, узгодженими з Національною стратегією доходів.

Програма з МВФ

Як повідомлялось, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Нагадаємо, у липні Україна отримала від МВФ 890 мільйонів доларів із програми на 15,6 мільярда.

А 10 листопада Шмигаль повідомив про досягнення домовленості з МВФ на рівні персоналу про другий перегляд програми EFF, що уможливить виділення вже третього траншу для України за програмою фонду.

Нагадаємо, у жовтня Міжнародний валютний фонд відкрив постійне представництво у столиці, яке було закрите з початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент оголосив нові рішення для посилення ППО

Глава держави Володимир Зеленський подякував західним партнерам за виконання домовленостей щодо ППО, а також провів… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Шмигаль на Донеччині провів засідання уряду після “серйозної розмови”, яку обіцяв президент

У Донецькій області премʼєр-міністр Денис Шмигаль провів засідання уряду, куди приїхав з робочим візитом, щоб… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

У Британії представили новий уряд: Міноборони й МЗС очолили прихильники України

Новий премʼєр-міністр Великої Британії Кір Стармер анонсував, хто увійшов до нового складу уряду. Міністерство оборони… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Бізнес у “Дії” зможе отримати ліцензії та дозволи, – Федоров

Кабінет Міністрів дав старт проєкту "єДозвіл", який дозволить отримувати необхідні ліцензії на дозволи для бізнесу… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Зеленський підписав закон про дошкільну освіту

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про дошкільну освіту". Про це повідомив Комітет Верховної Ради… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Херсонський художній музей ідентифікував ще одну картину, викрадену російськими загарбниками

Херсонський художній музей ідентифікував ще одну картину, яка була викрадена під час окупації росіянами -… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.