fbpx
Сьогодні
16:54 03 Лип 2024

Шмигаль обговорив з головою Генасамблеї ООН потреби України задля відновлення та розбудови енергосистеми

English version here

Фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із головою Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй Деннісом Френсісом. Основну увагу сторони зосередили на ситуації в енергетиці.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

Денис Шмигаль розповів про потреби України в обладнанні для відновлення та розбудови децентралізованої системи. Прем'єр-міністр наголосив на важливості деокупації Запорізької АЕС та повернення її під контроль України, аби зупинити ядерний терор росії.

Шмигаль обговорив з головою Генасамблеї ООН потреби України

Фото: Урядовий портал

Обговорили також питання продовольчої безпеки й експорту українського зерна. Вдячні за підтримку ініціативи Grain from Ukraine.

«Ядерна й продовольча безпека — серед пунктів Формули миру Президента України. Закликаємо сприяти її реалізації», — відзначив Прем'єр-міністр.

Не менш важлива тема зустрічі — гуманітарне розмінування. Денис Шмигаль підкреслив, що ООН може допомогти в постачанні необхідної техніки.

Шмигаль обговорив з головою Генасамблеї ООН потреби України

Фото: Урядовий портал

Очільник Уряду подякував ГА ООН за підтримку резолюцій на користь України, а також за фінансування гуманітарних проектів, зокрема відновлення критичної інфраструктури. Він підкреслив важливість підтримки у відновленні домівок українців. Та висловив сподівання на розширення кількості спільних проектів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: