fbpx
Сьогодні
19:47 03 Лип 2024

росія призупинила участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ

Фото: Сrisisgroup.org

Державна дума та рада федерації росії ухвалили заяву про призупинення участі делегації рф у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі. рф також припинить сплачувати внески в ПА ОБСЄ.

Про це повідомляє телеграм-канал Ради Федерації у середу, 3 липня, пише Рубрика.

У спільній заяві верхньої та нижньої палат парламенту рф Парламентську асамблею ОБСЄ звинувачують в "упереджених дискримінаційних підходах, подвійних стандартах та тотальній русофобії, неготовності до предметної дискусії", а також у "крайній деградаціії" ПА ОБСЄ як механізму міжпарламентської взаємодії.

Зазначається, що голова Ради Федерації рф Валентина Матвієнко доручила направити телеграму про ухвалене рішення на сесію Парламентської асамблеї, яка проходить цими днями в Румунії.

Як пише Радіо Свобода, "останньою крапкою" в ситуації, що склалася, російські парламентарії назвали нібито "демонстративну" відмову Румунії у видачі віз членам делегації росії для участі в щорічній сесії ПА ОБСЄ в Бухаресті.

Румунія раніше відмовила у видачі віз членам російської делегації у зв'язку з агресією росії проти України.

У лютому голова комітету Держдуми з міжнародних справ та лідер ЛДПР Леонід Слуцький заявляв, що членів російської делегації в рамках роботи асамблеї "нікуди не запрошують".

росія не брала участі у чотирьох засіданнях та сесіях Парламентської асамблеї ОБСЄ: у Великій Британії у 2022 році, Канаді та Вірменії у 2023 році та в Австрії цього року. У квітні Рада Держдуми призупинила виплату внесків Парламентській асамблеї ОБСЄ за 2023 рік.

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) 29 червня ухвалила резолюцію із визнанням дій Росії геноцидом українського народу та необхідністю деколонізації рф.

Нагадаємо, що 26 червня Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні схвалила три резолюції, пов'язані з Україною – про юридичні аспекти російської агресії, роль санкцій та протидію викоріненню культурної ідентичності.

Окрім того, як показало опитування, шістдесят відсотків громадян України вважають, що російська федерація прагне знищити українську націю або навіть здійснити фізичний геноцид більшості населення.

Також парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію, у якій визнала дії російської федерації геноцидом українського народу та необхідність деколонізації рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: