fbpx
Сьогодні
17:23 03 Лип 2024

Під Торецьком окупанти обстріляли евакуаційне авто: поранено двоє парамедиків

Фото: Ілюстративне

Біля Торецька російська армія атакувала автомобіль парамедиків, які евакуювали мирних жителів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерства внутрішніх справ.

За даними відомства, поліцейські прибули на лінію фронту, щоб врятувати жінку з інсультом та її чоловіка. У цей момент ворожий снаряд потрапив у кабіну авто, поранивши двох парамедиків. На щастя цивільні, яких евакуювали, були не ушкоджені.

"Спалах, ударна хвиля, шквал осколків. Нам пощастило, що в нашій броньованій машині не заклинило двері – інакше ми б згоріли", – розповів парамедик Руслан Губанов.

Атака сталася в селищі Північне, менш ніж за кілометр від передової. Реакція поліцейських на вибух була миттєвою: поранені та оглушені, вони вибралися з палаючого авто й надали собі першу медичну допомогу. Потім, ховаючись від російських дронів, вони пішки залишили зону обстрілів, де їх підібрали військові. Цивільне подружжя, яке ворог не дав евакуювати, змогло покинути авто та повернутися до свого підвалу в приватному будинку, де тривалий час ховалися від російських обстрілів.

Обидва парамедики зараз проходять лікування від численних осколкових поранень та контузії. Шоломи та бронежилети врятували їх від непоправного, затримавши уламки. Руслан ледь не втратив руку й був доставлений до Дніпра, поліцейського чекають численні операції.

Нагадаємо, що за даними британської розвідки, армія російської федерації не просувається під Часовим Яром, проте контролює більшу частину Красногорівки, в районі Кліщіївки тактичних успіхів досягли війська Збройних сил України.

Також війська рф захопили у Донецькій області село Шуми та намагаються прорватися на Торецьк.

Проте у місті Часів Яр Бахмутського району Донецької області українські захисники витіснили російських загарбників з мікрорайону Канал.

В ISW вважають, що окупанти атакують Торецьк, щоб далі просуватися на Часів Яр.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: