fbpx
Сьогодні
20:57 03 Лип 2024

На харківському напрямку ворог намагається нарощувати темпи наступальних дій та здійснює перекидання підрозділів

Фото: Генштаб ЗСУ

На харківському напрямку російські окупанти намагаються нарощувати темпи наступальних дій, також здійснили перекидання підрозділів із куп'янського напрямку.

Про це повідомив представник відділу комунікацій оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" полковник Віталій Саранцев, пише Рубрика, посилаючись на "Інтерфакс-Україна".

"На нашому напрямку ворог намагається нарощувати темпи наступальних дій. Намагається вклинюватися в оборону наших військ або відновити втрачене становище", – сказав він в ефірі телемарафону в середу ввечері.

Саранцев зазначив, що від початку поточної доби було відбито 6 атак ворога поблизу Вовчанська і Липців.

"Ставлячи за мету прорив нашої оборони, противник укотре провів заміну ударних частин, штурмові загони яких повністю втратили боєздатність. І продовжують штурмувати Сили оборони", – розповіли в ЗСУ.

Саранцев зазначив, що росіяни змушені вводити резерви або здійснювати переміщення військ з інших напрямків. Речник нагадав, що противник перемістив до Вовчанська три штурмові групи зі складу 138 окремої мотострілецької бригади 6-ї загальновійськової армії збройних сил рф.

"А в район н.п. Глибоке противник здійснив перекидання груп зі складу першого мотострілецького батальйону. Ці підрозділи були перекинуті з іншого напрямку – зокрема, з Куп'янського", – повідомив Саранцев, додавши, що у російських військових низька мотивація.

Раніше Рубрика повідомляла, минулої доби, 2 липня, найгарячіше було на Покровському напрямку, там наші оборонці відбивали 51 атаку окупантів. Основні зусилля ворог концентрував у районі Новоолександрівки – провів там понад половину своїх атак. Протягом минулої доби зафіксовано 158 бойових зіткнень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: