fbpx
Сьогодні
21:59 03 Лип 2024

Байден розмірковує, чи варто лишатися в перегонах: у Білому домі заперечують таку заяву

Фото: Фейсбук / Joe Biden

Президент США і кандидат на наступний президентський термін Джо Байден сказав одному зі своєї команди, що зважує, чи продовжувати перегони на виборах. Водночас у Білому домі заперечили таку заяву Байдена.

Про це пише The New York Times, цитує Рубрика.

NYT стверджує:

"Байден сказав своєму ключовому союзнику, що він знає, що після катастрофічного виступу на дебатах минулого тижня не зможе врятувати свою кандидатуру, якщо найближчими днями не переконає громадськість, що він готовий до роботи".

Вирішальні для Байдена, як ідеться, — наступні кілька виступів, зокрема, заплановане на 5 липня інтерв'ю з ABC News та передвиборчі поїздки до Пенсильванії та Вісконсину.

"Він знає, що якщо у нього буде ще дві подібні події, то до кінця вихідних ми будемо в іншому місці", — прокоментував для видання союзник Байдена на умовах анонімності.

Як пише Bloomberg із посиланням на високопосадовця в Демократичній партії, десятки демократів розглядають можливість підписати листа з вимогою до Байдена відмовитися від участі у виборчих перегонах.

Разом із тим Ендрю Бейтс, речник Білого дому спростував нібито міркування Байдена про зняття своєї кандидатури. Бейтс назвав такі заяви "абсолютно неправдивим" і додав, що Білому дому не дали достатньо часу для відповіді.

Що відомо про дебати Байдена і Трампа

Чинний президент-демократ США Джо Байден та його суперник-республіканець Дональд Трамп увечері 27 червня, коли в Україні вже настав ранок наступного дня, провели перші дебати з 2020 року, на яких обмінювалися образами та глузуваннями.

ЗМІ відзначали, що Байден помітно затинався і вимовляв свої репліки тонким голосом, бурмочучи слова, та час від часу мав розгублений вигляд. Це викликало занепокоєння демократів, стурбованих його віком і фізичною формою.

За підсумками дебатів чинного американського лідера Джо Байдена і його опонента Дональда Трампа 67% глядачів визнали, що республіканець переграв чинного президента. 33% вважають, що краще виступив демократ Байден.

Медіа навіть почали писати, що в Демократичній партії США обговорюють можливу заміну Байдена на іншого кандидата. Раніше потенційними претендентами на заміну Байдена вважали віцепрезидентку Камалу Гарріс, губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома та губернаторку Мічигану Гретхен Вітмер.

Сам 81-річний Байден дав зрозуміти, що не збирається відмовлятися від участі у виборах після дебатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: