fbpx
Сьогодні
21:51 02 Лип 2024

З Вовчанської громади примусово евакуюють понад 100 дітей

Фото: twitter/Podolyak

З населених пунктів Вовчанської громади, розташованих за 20-30 кілометрів від кордону з рф, примусово евакуюють понад 100 дітей.

Про це 2 липня в етері Суспільного сказав начальник Вовчанської районної військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі, пише Рубрика.

"На сьогодні прийнято рішення щодо примусової евакуації дітей, які залишаються в населених пунктах громади, віддалених від кордону, але все ж йде небезпека. Зараз йде мова щодо евакуації 112 дітей з населених пунктів за 20-30 км від кордону, але все ж КАБи долітають", — сказав Гамбарашвілі.

У самому Вовчанську залишаються близько 30 людей, які відмовляються виїжджати, уточнив начальник Вовчанської районної військової адміністрації.

"З ними проводять бесіду вже військові, тому що зараз ні цивільним, ні волонтерам немає доступу через безпекову ситуацію. Як показує статистика, все-таки дві-три людини на день виїжджають, і ми потім зустрічаємо їх на під'їзді до міста й перевозимо в більш безпечні міста", — додав Гамбарашвілі.

Загалом на території громади залишаються дві з половиною тисячі людей. До повномасштабної війни у громаді мешкало 36 тисяч людей, сказав посадовець.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: