fbpx
Сьогодні
13:56 02 Лип 2024

Військові підтвердили ураження складу боєприпасів у Криму

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук Фото: facebook.com/kpszsu

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив успішне ураження російського складу боєприпасів у тимчасово захопленому Криму 1 серпня.

Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережах, передає Рубрика.

"Вкотре "знищені" ворожою пропагандою українські літаки продовжують успішно виконувати бойові завдання, завдають ракетно-бомбових ударів по позиціях окупантів та ліквідовують важливі військові об'єкти в глибокому тилу противника", — написав Олещук.

Нагадаємо, 1 липня у тимчасово окупованому Севастополі пролунало кілька вибухів, а місцева окупаційна влада заявила про роботу протиповітряної оборони та знищення повітряних цілей.

Як писав Telegram-канал "Крымский ветер", вибухи, ймовірно, були в районі села Флотське, де розташована військова частина.

Своєю чергою російський пропагандистський канал "Кремлевская табакерк" пише, що внаслідок атаки на Крим начебто загинули 26 російських військових, ще приблизно 20 зазнали поранень.

Також повідомляється щонайменше про одну знищену систему ППО С-300.

Довідка

Увечері 1 липня російські пропагандистські ресурси повідомили про ракетний удар по аеродрому в Миргороді, що на Полтавщині. Повідомлялося про нібито знищення щонайменше 4 винищувачів Су-27. Цей інцидент спричинив масу обурень в суспільстві.

Колишній речник Повітряних сил Юрій Ігнат прокоментував обурення в соцмережах щодо командирів, які "не змогли, не догледіли".

"Подивіться офіційний Telegram Повітряних сил! Вони (аеродроми) щодня під обстрілами, щодня під балістикою, очима ворожих дронів та постійних атак! Наші люди на місцях намагаються вберегти те, що є і завдати удару у відповідь! І я не буду деталізувати, якими неймовірними зусиллями це робиться", — наголосив він.

За словами Ігната, удар по аеродрому в Миргороді був і "є певні втрати, але зовсім не такі, як приписує собі ворог". 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: